Root » » Od današnjih 36, samo na Braču 22 novooboljelih

Od današnjih 36, samo na Braču 22 novooboljelih

Objavio: BracOnline | 08. 05. 2020.

koronavirus COVID-19 slike otok Brač Online
"U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je tako ukupan broj oboljelih narastao na 2161." - izvijestio je ministar Vili Beroš na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera.

"Od današnjih 36 novozaraženih, čak 22 ih je s otoka Brača." - potvrdio je Beroš.

Beroš je ponovno stao za mikrofon te rekao kako je potencijalni nulti pacijent s Brača navodno negativan (?!).
"Navodno je jučer testiran taj potencijalni nulti bolesnik koji se vratio iz splitske bolnice. On je bio u bolnici od 11. i 17. travnja. Navodno negativan na koronavirus, no treba još vidjeti nalaz." - kazao je te dodao: "Da nije bilo toliko posjeta, ne bi se ovo dogodilo. Moramo paziti kako se ponašamo."

Očekuje li Brač karantena, Krunoslav Capak je odgovorio: "Treba vidjeti može li se prekinuti komunikacija i prijenos virusa. Tek kad vidimo to, moći ćemo ocijeniti treba li Brač staviti u karantenu. Ako se može prekinuti kontakt između mjesta, onda ćemo se svakako odlučiti za karantenu."

"Imali smo danima jednoznamenkaste brojke, danas imamo 36. Ne radi se ovdje o posljedicama popuštanja mjera, na Braču su 3 epidemiologa i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Radi se, kako sad stvari stoje, o pacijentu koji se vratio iz splitske bolnice, kojeg su posjetili prijatelji, rodbina. ..." - rekao je Capak.
Dodao je i kako je dogovoreno već da dvoje epidemiologa HZJZ-a idu sutra u Split u pomoć.

Epidemija koronavirusa nije završila i nema opuštanja. Moramo i dalje biti oprezni, održavati fizičku distancu i higijenu. To je od osnovne važnosti kako se ne bismo vratili na početak. #OstanimoOdgovorni

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -