Root » , » Djevojčica s mačkom na stivanskoj rivi

Djevojčica s mačkom na stivanskoj rivi

Objavio: BracOnline | 09. 05. 2020.

Prije nekoliko dana na stivanskoj rivi pojavila se djevojčica koja je poželjela svojoj mački pokazati onu poznatu stivansku "mačku u kampanelu". To je ideja koja stoji iza skulpture "Djevojčica s mačkom" koju je uspješno oživotvorio akademski kipar Ante Strinić iz Splita. Predviđeno je da djevojčica bude smještena na malom mostiću ispred povijesne kule, ali uskoro slijedi njegova sanacija i rekonstrukcija pa se Djevojčica s mačkom privremeno smjestila na obližnjoj klupi.

Ovo je tek prva javna skulptura u nizu osmišljenom Konceptom postavljanja javne plastike u Općini Sutivan koji je odobren na općinskom Odboru za urbanizam i koji stvara okvir za promišljanje daljnjih intervencija u urbanom tkivu mjesta u vidu skulptura i umjetničkih instalacija. Njihova je uloga osim estetike i interakcije s okolinom da gostima Sutivana omoguće uvid u baštinske i suvremene posebitosti mjesta a domaćem stanovništvu, posebno mladima, razviju osjećaj ponosa, pripadnosti i očuvanja tih vrijednosti.
djevojčica mačka Sutivan slike otok Brač Online djevojčica mačka Sutivan slike otok Brač Online

Izvor: Sutivan.HR
PHOTO BY: Tonči Marinković

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -