Root » » Prijenosi misnih slavlja na Cvjetnicu

Prijenosi misnih slavlja na Cvjetnicu

Objavio: BracOnline | 04. 04. 2020.

Na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu, 05. travnja, u spomen slavlja ulaska Gospodinova u Jeruzalem, zbog poštivanja odredbi nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, Vlade RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, euharistijska slavlja moći će se pratiti putem elektroničkih medija - radija, televizija, internetskih stranica biskupija i društvenih mreža, odnosno bez nazočnosti naroda.

Upute za slavlja u okolnostima epidemije koronavirusom / Splitsko-makarska nadbiskupija.

Sva slavlja na na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu, 5. travnja možete popratiti po slijedećem rasporedu i putem ovih linkova:

- VATIKAN: Papa Franjo slavit će misu u 11 sati u bazilici Sv. Petra. Prijenos na Facebooku Hrvatskog katoličkog radija.

- ZAGREB: Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u 10 sati u crkvi Tijela Kristova u naselju Sopot u Zagrebu. Prijenos svete mise Cvjetnice izravno će prenositi Prvi program Hrvatske televizije i Prvi program Hrvatskog radija, a preuzimati Hrvatski katolički radio (HKR).

- SPLIT: Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će svetu misu iz katedrale u 9 sati uz izravan prijenos na YouTube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije, na TV Jadranu i Laudato TV.

- HVAR: Hvarski biskup mons. Petar Palić euharistijsko slavlje predvodit će u 10 sati u katedrali sv. Stjepana I, a prijenos će biti moguće pratiti preko Facebook stranice župe Hvar.

- POSTIRA: Sv. misu možete pratiti preko radio postaje Karmel (105,2 MHz) ili preko Facebook profila Jure Martinić.

- SUTIVAN: Cvjetnica - grane masline za blagoslov donesite do 11 sati kod župne crkve, župnik će ih tu blagosloviti, ne morate biti prisutni na blagoslovu, te poslije 12 sati ponijeti kućama, pazite da udaljenost jedni od dugih.

- MIRCA: Cvjetnica - grane masline za blagoslov donesite do 10:30 sati kod župne crkve, župnik će ih tu blagosloviti, ne morate biti prisutni na blagoslovu, te poslije 11:30 sati ponijeti kućama, pazite da udaljenost jedni od dugih.

- NEREŽIŠĆA: Misa u župnoj crkvi u Nerežišćima s pjevanom mukom u 10:00 sati. Svi koji želite možete u prostoru iza glavnih vrata Crkve ostaviti grančice maslina koje ćemo na misi blagosloviti. Vrata će biti otvorena u subotu 03.04. do 20:00 sati navečer. Poslije ćemo blagoslovljene grančice ostaviti pred crkvom tako da ih možete ponijeti svojim kućama. Nakon završetka svete mise kad se uobičajeno ostavilo Presveto na klanjanje župnik će s Presvetim doći na vrata crkve i blagosloviti mjesto na sve četiri strane svijeta. Zvona će u tom trenutku zazvoniti. Na zvuk zvona, bilo bi dobro tko može i želi da se na trenutak sabere i prekriži.

- PUČIŠĆA i PRAŽNICA: Sutra je Cvjetnica. Već je poznato da javnih obreda nema. Tijekom popodneva imat ćete mogućnost uzeti blagoslovljene grančice maslina u jednoj i drugoj župnoj crkvi sa zamolbom da uzmete simbolike radi jednu grančicu. Župnik će imati misu "za narod" u 10 sati pa će se, kao i
prošlih nedjelja, na početku oglasiti zvona kao poziv na duhovno sjedinjenje s otajstvom koje slavimo na Cvjetnicu. Ujedno možete, radi ugođaja Velikog tjedna, ukrasiti svoje domove maslinovim grančicama po vlastitom nahodenju. Od 12 do 20 sati će jedna i druga župna crkva biti otvorene za molitvu. Svečanog izlaganja Presvetog Oltarskog Sakramenta nema, ali svatko može u crkvi ne više od 10 ljudi odjednom - ili u svojoj kući obaviti molitvu. U crkvi i ispred crkve treba držati propisani razmak jedan od drugoga. Svakoga će dana u Velikom tjednu župnik objaviti snimku svog nagovora na župnoj Facebook stranici, kao i ostale obavijesti.
Cvjetnica Pučišća Pražnica slike otok Brač Online

- SUPETAR: Blagoslov maslinovih grančica - u petak i subotu (crkva je otvorena od 8:30 do 15 sati) možete donijeti svoje maslinove grančice u crkvu. Neka budu označene da svatko zna koja je čija. Na Cvjetnicu će biti blagoslovljene. Na cvjetnicu popodne, ili druge dane od 8:30 do 15 sati ćete ih moći uzeti.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -