Root » » Ministar Božinović predstavio nove odluke Stožera civilne zaštite RH

Ministar Božinović predstavio nove odluke Stožera civilne zaštite RH

Objavio: BracOnline | 24. 04. 2020.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović slike otok Brač Online
Na današnjoj sjednici Vlade, ministar Božinović obrazložio je aktivnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te predstavio tri nove odluke.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, danas, 23. travnja, održana je 226. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„U proteklom razdoblju fokus rada Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bio je na produžavanju određenog broja mjera koje su istjecale, s obzirom da su bile donesene u ožujku. Iste će, u danima koji slijede, biti znatno promijenjene“, najavio je ministar Božinović.

Također, izdvojio je pojedine odluke koje smatra izrazito bitnima. Radi se o odluci o pojačanoj kontroli kod pružatelja usluga u sustavu socijalne skrbi, putem formiranja timova za kontrolu provedbe uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „Oni su formirani u svim županijskim centrima i to više njih, koji svakodnevno obilaze i prate provedbu zadanih uputa“, pojasnio je ministar Božinović.

Istaknuo je i odluku kojom je otvorena mogućnost županijama, odnosno županijskim stožerima civilne zaštite, da predlože ukidanje mjere zabrane napuštanja prebivališta unutar županija, koju su skoro sve županije iskoristile s određenim specifičnostima, a pogotovo županije koje u svom sastavu imaju otoke koji su više naseljeni te odluku o uvođenju izvanredne pomorske teretne linije Zadar- Ancona.

Na samom kraju svoga obraćanja, ministar Božinović obavijestio je o stanju na terenu: „Jutros je sletio zrakoplov sa oko 57 tona opreme, koja je već prevezena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite. U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu“.

Premda su donesene odluke pridonijele postupnom ublažavanju mjera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje poziva na poštivanje zadanih mjera i upozorava građane da nema opuštanja.

226. sjednica Vlade Republike Hrvatske (23.4.2020.) - YouTube video:


Izvor: Koronavirus.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -