Root » » Nova pravila za sprovode

Nova pravila za sprovode

Objavio: BracOnline | 22. 03. 2020.

sprovodi koronavirus slike otok Brač Online
Nema dostave cvijeća i svijeća, nema glazbe, u osmrtnici ne smije pisati vrijeme i mjesto održavanja pogreba... Odluku Stožera prenosimo u cjelosti:

1. S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu, uvodi se protuepidemijska mjers načina održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja koja se odnosi na sve osobe na području Republike Hrvatske te na pravne i fizičke osobe koje se bave pogrebnom djelatnošću, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.
2. Za vrijeme trajanja mjere iz ove Odluke:
- Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerska zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
- Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganja urne.
- Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.
3. Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.
4. Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke.
5. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama', stoji u odluci koju je jučer donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -