Root » , , » Lokaliziran požar u blizini Novog Sela, područje Vejak

Lokaliziran požar u blizini Novog Sela, područje Vejak

Objavio: BracOnline | 20. 02. 2020.

požar Vejak Novo Selo slike otok Brač Online
Unatoč brojnim upozorenjima i zamolbama, nažalost i danas je došlo do manjeg požara, ovaj put u blizini Novog Sela, područje Vejak. Premda je zabranjeno paljenje na dane kad je vjetar jak kao što je bio danas, naši sumještani se i dalje oglušuju na upozorenja i zamolbe koje kontinuirano upućujemo.

Dojavu o požaru smo dobili u 17:30 sati te je isti, nakon izlaska na teren s jednim vozilom i tri vatrogasca lokaliziran i ugašen u 18:15 sati.

Zabilježili smo i jakost vjetra koji je danas cijeli dan bio iznimno jak te je isti u kasnijim popodnevnim satima puhao 23 km/h, a što zasigurno nisu vremenski uvjeti za paljenje korova i čišćenje ograde.

U periodu od 01. listopada do 01. svibnja dozvoljeno je paljenje na otvorenom prostoru, uz suglasnost najbliže vatrogasne postrojbe, a koja će donijeti procjenu sukladno vremenskim uvjetima. Još jednom apeliramo na svih da nam se slobodno obrate, te molimo sve sumještane na poseban oprez.

Izvor: Facebook Vatrogsci-Selca

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -