Root » , » HRT video: Kalaton u Milni - utrka uskim uličicama

HRT video: Kalaton u Milni - utrka uskim uličicama

Objavio: BracOnline | 17. 08. 2019.

Kalaton Milna slike otok Brač Online
U Milni održan je 5. Kalaton - utrka uskim uličicama koja je svake godine sve masovnija. Organizirana je s ciljem promicanja sportskog turizma zapadnog dijela otoka, no Kalaton je već postao manifestacija u kojoj sudjeluje i cijeli Brač.

Naziv utrke - Kalaton - kombinacija je riječi maraton i kala - uska ulica kakvih ima u svakom dalmatinskom mjestu. Ove miljanske kale jedine su u kojima se trči organizirano.

Kalaton je jedinstven i po tome što povezuje sport i rekreaciju s kulturološkim upoznavanjem naselja kroz jedinstvenu utrku s raznim segmentima.
Kalaton se održava u kolovozu te je zanimljiv posebno stranim turistima koji ga vide kao zanimljiv način razgledavanja mjesta. No, sve je više i domaćega svijeta i onih koji se tako osjećaju. Ruta Kalatona postavlja se tako da se izaberu kale koje povezuju stara naselja s novima, dijelom i uzbrdo ili po stepenicama kako bi se natjecanje otežalo i učinilo zanimljivijim i publici i sudionicima.

HRT video.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -