Root » , , , , » Ribafish će dionicu od Hvara do Milne posvetiti Bračkim pupoljcima

Ribafish će dionicu od Hvara do Milne posvetiti Bračkim pupoljcima

Objavio: BracOnline | 24. 07. 2019.

Ribafish Brački pupoljci Hvar Milna slike otok Brač Online
Projekt RokOtok nastao je u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta prije 18 mjeseci, u njegovoj 12. godini. Njegov otac Domagoj Jakopović odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Ideju za projekt dobio je pišući knjigu RokOtok. Ovo je jedinstven pothvat i njime želi, po prvi put – povezati sve nastanjene jadranske otoke, njih 50, kroz 3 etape.

U prvoj, spaja 17 otoka. 06.07.2019. krenuo je iz Dubrovnika na Koločep s ciljem da na Čiovo stigne 20.07.2019. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Ribafish 25.07.2019. (četvrtak) kreće iz Hvara prema Milni, gdje postavlja zastavicu, a zatim brodom dolazi do Zlatnog rata i u 10:00 kod bova (cca 150 m od obale) skače u more i pliva do Rata, možda i nešto kasnije dok plivači s plaže koji su odlučili s njime uplivati na Rat ne stignu do bova (djeca iz škole plivanja, turisti, dobrovoljci, surferi). Kada upliva na Zlatni rat ima predavanje o otocima, ekologiji (s konkretnim primjerima kako očuvati Jadran), o tome kako kvalitetnije provesti slobodno vrijeme i naći balans između vremena provedena pred ekranom i igranja u prirodi i druženja djece i roditelja. Također, sva djeca su pozvana u potragu za blagom koje će biti sakriveno na Ratu. Za djecu su osigurani i pokloni kao uspomena i knjige, te medalje. Riba će ovu dionicu od Hvara do Brača plivati u pratnji prijatelja, Hvaranina Tonija Pavičića Donkića, drugog Hrvata u povijesti koji je preplivao La Manche. Ovu dionicu posvećuje Bračkim pupoljcima.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi... i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.
Vidimo se! RokOtok volimo te!
❤️ Udruga "Brački pupoljci"

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -