Root » , » Potpisan Ugovor o izgradnji ceste Pučišća - Povlja

Potpisan Ugovor o izgradnji ceste Pučišća - Povlja

Objavio: BracOnline | 30. 07. 2019.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je danas s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislavom Petricom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Split Petrom Škorićem potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju ceste Pučišća - Povlja, dionice Pučišća - uvala Luka.

Cesta Pučišća – Povlja je nastavak postojeće županijske ceste ŽC 6161 Supetar (D113) - Postira - Pučišća i u prostornim planovima je 50 godina. Projekt je dugo pripreman od strane ŽUC-a Split, Općine Pučišća, Županije Splitsko-dalmatinske i HEP-a. Dokumentacija je završena još 2013. godine, a sredinom 2014. ishođena je građevinska dozvola za I. dionicu do Uvale Luka duljine 4.825 m. Iste 2014. godine sve bračke općine i gradovi potpisali su zaključak o strateškom interesu te ceste za otok Brač.

Cesta je bitna za svekoliki gospodarski razvoj istočnog dijela otoka Brača, planiraju se odgovarajuće ceste koje će graditi Općina Pučišća do izdvojenih građevinskih područja, kamenoloma i do uvale Luka.

Novom cestom će se smanjiti vrijeme putovanja, povećati sigurnost prometa, a u budućnosti omogućiti i bolja povezanost s kopnom.

Predmetni projekt je kompatibilan s drugim postojećim i planiranim projektima lokalnog i regionalnog razvoja, poput Izgradnja ŽC 6191 Nerežišća - Vela Farska - Murvica - Bol te Izgradnja obilaznice Ložišća koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta.

Za nastavak ceste prema Povljima napravljeno je idejno rješenje, a na postojećoj cesti od strane Supetra radi se rekonstrukcija dvije opasne krivine i za još dvije krivine je pripremljena dokumentacija za rekonstrukciju.
Potpisan Ugovor o izgradnji ceste Pučišća - Povlja slike otok Brač Online

PHOTO BY: Marino Kaštelan - načelnik općine Pučišća

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -