Root » , » HRT: Graffiti na gradele u Bolu

HRT: Graffiti na gradele u Bolu

Objavio: BracOnline | 15. 07. 2019.

HRT Graffiti na gradele Marko Boko Bol slike otok Brač Online
Osmo izdanje međunarodnog mural i street art festivala Graffiti na gradele, održat će se u Bolu od 25. do 27. srpnja. Riječ je o festivalu čija je osnovna aktivnost oslikavanje murala na površinama napuštenog hotelskog kompleksa Bijela kuća.

Murale će slikati trenutno najpoznatiji i najaktivniji umjetnici iz Hrvatske i Europe, poput Lunara, Malakkaija, Arseka, Erasea, Cheza 186, ... Ove godine festival će ih ugostiti 15-ak, a uz oslikavanje murala organiziraju se i brojne graffiti radionice za djecu i mlade, međunarodni bike polo turnir, natjecanje u hip hop plesu, natjecanje u uličnoj košarci te niz drugih aktivnosti.

Ulaz na festivalske programe je besplatan i dostupan svima, a u sklopu festivala održavaju se i koncerti domaćih i regionalnih hip hop bendova, poput Vojka V, Kreše Bengalke, High5 i sl. – sveukupno nastupa oko 80 izvođača.

Festival je proglašen najboljim boutique festivalom u Hrvatskoj, a Momondo portal ga je bio uvrstio i u top 10 street art događaja u svijetu u ljeto 2017. godine, uz bok s velikim festivalima u Miamiju, na Ibizi, u Kopenhagenu i sl.

HRT video.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -