Root » , , , » Milka i Franko na putu oko svijeta

Milka i Franko na putu oko svijeta

Objavio: BracOnline | 08. 06. 2019.

Milka i Franko na putu oko svijeta Dračevica slike otok Brač Online
Zorana Šimunović, fetiva Dračevka i Bartul Pjero Dragičević, porijeklom iz Donjeg Humca imali su veliku želju za proputovati svijet na biciklama i odlučili su da je upravo sada vrijeme za ostvarenje tog sna.

Njihov put oko svijeta započeo je 02.06.2019. i to upravo iz Dračevice, a vrijeme povratka nije još definirano. Ukupna udaljenost puta kojeg će proći biciklom je cca 50 000 km.

Na svom putu koristit će obnovljive izvore energije: sunce preko solarnih panela, mehaničku energiju okretanja kotača bicikla i snagu vlastitih mišića, a planiraju obići 5 kontinenata: Europu, Centralnu Ameriku, Južnu Ameriku, Novi Zeland i Aziju. Uz to planiraju susresti i upoznati rodbinu iz dalekih zemalja koji su tijekom prošlog stoljeća napustili otok Brač.

Dogodovštine sa puta možete pratiti na njihovom blogu i Instagram profilu, a trenutno sada se nalaze u Italiji, blizu Rima.

Mali doprinos za putovanje oko svijeta dala im je i Općina Nerežišća.

Izvor: Općina Nerežišća - Nerežišća, Donji Humac, Dračevica Facebook

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -