Root » , » HRT prikazuje dokumentarni film Slušaj kamen

HRT prikazuje dokumentarni film Slušaj kamen

Objavio: BracOnline | 12. 06. 2019.

HRT u srijedu 12.06.2019., u 20:36h na 1. programu premijerno prikazuje dokumentarni film "Slušaj kamen".

Ovaj zanimljiv dokumentarni film nastao je u sklopu međunarodnog projekta Interrives 6, izdanja pod nazivom "Prošlost susreće sadašnjost". Riječ je o susretu u kojem su se na temu naslijeđa predstavile mediteranske zemlje poput Italije, Alžira, Maroka, Hrvatske, Egipta, Albanije i dr.

Hrvatski film "Slušaj kamen" priča je o tradiciji branja kamena i rada u kamenu u Pučišćima ispričana kroz sudbinu 3 protagonista koji su, svaki na svoj način, život i svakodnevicu vezali uz brački kamen. Jedni obrazovanjem, a drugi njegovom obradom, restauracijom i trgovinom.

13-minutna verzija filma nagrađena je na festivalu u Tunisu, a zanimljivo je i da je priča o kamenu otišla u svijet - prikazat će se na javnim televizijama svih zemalja sudionica projekta.

Scenaristica i redateljica filma je Maja Fišter, direktor fotografije Jure Ožić Bebek, producentica Sunčana Hrvatin Kunić, a montažeri Mladen Radaković, Anita Jovanov i Iva Blašković.

Kamenoklesarska škola, Pučišća:
Klesarska škola Pučišća, otok Brač slike

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -