Root » , , , , » Narančasti meteoalarm za Srednju Dalmaciju

Narančasti meteoalarm za Srednju Dalmaciju

Objavio: BracOnline | 14. 05. 2019.

Oglašen je narančasti meteoalarm za područje Istre, Kvarnera, i Dalmacije na zadarskom i splitskom području. Puše jaka, mjestimice vrlo jaka bura koja će malo oslabjeti krajem dana. Najjači udari vjetra su 35-60 čvorova, odnosno 65-110 km/h.

UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.
Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Linije u prekidu, 14.05.2019.
Splitsko okružje:
- Katamaranska linija 9603 Split - Bol - Jelsa - katamaran će isloviti na relaciji Split - Jelsa bez uplovljavanja u luku Bol. Polazak iz luke Split je u 16h.

Lovrečina, odron kamena na makadamskoj cesti prema Benediji:
odron kamena Lovrečina Postira slike otok Brač Online odron kamena Lovrečina Postira slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -