Root » , , , , , , , » Najpopularnije aktivnosti i atrakcije po izboru HTZ

Najpopularnije aktivnosti i atrakcije po izboru HTZ

Objavio: BracOnline | 06. 05. 2019.

najpopularnije aktivnosti i atrakcije po izboru Hrvatske Turističke Zajednice iz Splitsko-Dalmatinske Županije slike otok Brač Online
Ovo su najpopularnije aktivnosti i atrakcije po izboru Hrvatske Turističke Zajednice iz Splitsko-Dalmatinske Županije za otok Brač:

Potezanje Mrduje (Milna)
Mrduja je maleni otočić na pola puta između Brača i Šolte i stražari nad Splitskim vratima. Nekoliko stotina kvadratnih metara makije, kamena i čempresa, utvrda sa renesansno-baroknom crkvicom i malom lanternom, jednom godišnje postaje predmetom natezanja između Šoltana i Bračana. I to doslovno: na taj dan Milnarani povežu svoje, a Stomorani svoje pasare, leute, glisere i koće. Privežu se na otok pa vuku svako na svoju stranu taj komadić teritorija u šaljivom otimanju za posjed. Ovo natjecanje dakako ima i svog pobjednika koji za nagradu ima posjed nad Mrdujom narednih godinu dana.Tako je Potezanje Mrduje svjedočanstvo samoironične otočke duhovitosti, metafora prošlosti, slika sadašnjosti i pouka o budućnosti.

Mala noćna regata (Postira)
Mala noćna regata manifestacija je koja se odvija u Postirima, zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu – noćnoj zračnoj struji zvanoj ‘gažul’ koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku. Noćno jedrenje tradicija je koja u ovom mjestu postoji stotinu godina, otprilike od vremena kada se brod počeo koristiti i u druge svrhe, a ne samo za ribarenje. Tijekom manifestacije, organizirana je spektakularna predstava u kojoj "riva postaje gledalište, osvijetljena luka velebna scenografija, Mozartova ‘Mala noćna muzika’ pratnja, a balerine postaju jedrilice".

Rekreativan biciklistički XCM maraton "Uvati vitar" (Sutivan)
I ove godine na odabir su vam 3 vjetrovite, dinamične i zanimljive staze, Bura 70+, Vitar 40+ i Bonaca 20+. Za one koji "vole dugo" tu su atraktivne single trail dionice, brzi spustovi, zahtjevni usponi te tehnički dijelovi, dok je za rekreativce željne uživanja osigurana "vožnja s pogledom". Staze su doživjele manje kozmetičke izmjene, ne bi li vas 18.05.2019. dočekale u svom najboljem izdanju.
Novost ove godine je i E-bike maraton koji se vozi na električnim Pedelec biciklima s EPAC sistemom (Electric Power Assisted Cycle). Start je vremenski odvojen od ostalih natjecatelja, a vozi se staza Vitar 40+ km.
Sutivan je ponovo, osim startu utrke, domaćin svih popratnih događanja. Ove godine moći ćete na dan utrke uživati u besplatnom Dukat doručku na rivi, družiti se najjačim biciklističkim brandovima, poslije utrke uz čašu vina i zvukove benda uživati u gastronomskoj ponudi otoka Brača, a u nedjeljno jutro uz kavu s izlagačima, navijati za najmlađe za koje smo također organizirali utrku. Za kraj, ne preostaje vam drugo nego osigurati si startninu.

Brač Film Festival (Supetar)
Brač Film Festival međunarodni je festival igranog filma koji se održava u Supetru od 07. - 09.08.2019. godine. Festival sa svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju Supetarsko lito i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu jednog od najljepših hrvatskih otoka. Osim glavnog dugometražnog i kratkometražnog programa, festivalska ponuda sadržava i dječji program, predavanja, okrugle stolove, izložbe te zabavni i glazbeni program.
Glavni program čine večernje projekcije s pomno odabranim filmovima iz cijele Europe, a kratkometražni program je zamišljen kao platforma za studente filmskih akademija koji u predivnom amfiteatru Waterman Resorta predstavljaju svoju godišnju produkciju.

WeMove Summer Camp (Supetar)
Zamislite plesanje na plažama prekrasnog otoka s novostečenim prijateljima iz svih dijelova svijeta... Zamislite najbolje plesne pedagoge koji vam pomažu usavršiti vašu tehniku. Sada je sve to moguće. WeMove Dance Academy spajaja odmor s plesom. Svako ljeto otok Brač postaje dom kako iskusnih plesača tako i plesača početnika i svi su željni učiti od najboljih.
Kamp, čija umjetnička direktorica je nacionalna baletna prvakinja, prima balerina Almira Osmanović, cilja na baletne i suvremene plesače, podijeljene u skupine prema dobi i vještinama, obučenih od strane priznatih učitelja plesa, poput Regine Kaupuze (vođa Međunarodnog Baltičkog Baletnog Natjecanja), Antona Bogova (solist i prvak mariborskog baleta), Gustava Oliveire (prvak CPBC i dobitnik više međunarodnih nagrada za postignuća u suvremenom plesu) i Anne Marie Galleoti (predavač na Nacionalnoj akademiji za ples u Rimu).
Pridružite se WeMove Summer Camp od 20.07. do 03.08.2019. u Supetru i otplešite svoje ljeto!

Izvor: Croatia.HR
PHOTO BY: Darko Cvitanić

Mala noćna regata (Postira) - slika iz 2008.
mala noćna regata, Postira otok Brač slike

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -