Root » » Tata Slaven optužen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti

Tata Slaven optužen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti

Objavio: BracOnline | 23. 03. 2019.

— Činjenica je da mi se u mom rodnom mjestu ne javlja GOMILA ljudi. Spuste pogled, misle da se ne primijeti. Primijeti se i ružno je. A zašto mi se ti ljudi, odreda braća i sestre, ne žele javiti i pozdraviti me? Zato što su stvorili svoj sud, bez da su pričali samnom, bez da su me pitali išta, napisao je još prošle godine na svojemu Facebook profilu Slaven Vujić, poznati kao tata Slaven, koji će se pred županijskim državnim odvjetništvom u Velikoj Gorici morati pravdati za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Navedeno državno odvjetništvo 27. veljače ove godine podignulo je optužnicu protiv njega i još jednoga hrvatskog državljanina te pravne osobe zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. Osim što ih s tereti za zloporabu položaja i ovlasti, isti će se pred sudom morati braniti i protiv optužbe za krivotvorenje službene i poslovne isprave iz Kaznenoga zakona, a kako stoji u optužnici velikogoričkoga državnog odvjetništva.

Tata Slaven, poznat kao predsjednik udruga "Senzori" i "Grad Anđela", od kojih je jedna poslovala s ciljem pomoći djeci sa senzornim poremećajima u Zagrebu, a druga za pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju u Igrišću, tereti se da je od 5. siječnja 2015. do 10. veljače 2017. godine bez rješenja nadležnoga Ureda državne uprave o odobravanju prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći pozivao na naplatu dobrovoljnih priloga na račun tih udruga.

Kako stoji u priopćenju toga državnog odvjetništva, po obavljenim uplatama dobrovoljnih priloga fizičkih i pravnih osoba i drugim priljevima na račun, "tata Slaven" je, kao ovlašten za raspolaganje sredstvima na računima navedenih udruga, a u namjeri pribavljanja znatne nepripadne materijalne dobiti za sebe i druge, a ne za ostvarenje ciljeva i obavljanje djelatnosti udruga, s računa udruga podizao i zadržavao za sebe novčane iznose, obavljao plaćanja u svoju korist korištenjem bankovnih kartica udruga te na ime navodnih pozajmica podizao i zadržavao za sebe novac.

I tu nije kraj. "Tatu Slavena" tereti se da je neosnovano isplaćivao na račun okrivljene pravne osobe novac nakon čega je drugookrivljeni kao direktor pravne osobe u namjeri da prikrije neosnovanu isplatu sredstava na račun navedenoga trgovačkoga društva sastavio račune u kojima je neistinito naveo da je to društvo tim udrugama prodavalo različitu robu. Tim radnjama Slavena Vujića se optužuje da je prvu udrugu oštetio za nešto više od 200 tisuća kuna, kao i drugu udrugu s nešto manjim iznosom.

— Ako je Bog na prvom mjestu, sve je na pravom mjestu. Moj put je Bog, poručio je još 2017. godine nekadašnji poduzetnik i menadžer, koji je početkom te godine u supetarskoj galeriji Ivan Rendić predstavio svoju knjigu "Vidim te", da bi kasnije poput eksplozije odjeknula vijest o Slavenovim mogućim malverzacijama u poslovanju, a za moguće pronevjere počeli su ga optuživati njegovi tadašnji najbliži suradnici. U objavljenoj knjizi "tata Slaven" pisao o brizi za sina Vita s autizmom te o njegovu radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Knjigu je objavio u vlastitoj nakladi, iznoseći iskustva u susretu s bolešću svojega djeteta.
Tata Slaven Supetar slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -