Root » » Podignuta optužnica protiv tate Slavena

Podignuta optužnica protiv tate Slavena

Objavio: BracOnline | 08. 03. 2019.

Nakon dvije godine od objave da je zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama, Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Slavena Vujića, poznatijega kao "tata Slaven" iz Supetra, zbog sumnje da je u tim akcijama izvukao pola milijuna kuna donacija koje su prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju, objavila je Nova TV u emisiji "Provjereno" od četvrtka 7. ožujka. Istražitelji tako sumnjaju da je Vujić kao predsjednik udruga "Senzori" i "Grad Anđela" izvukao navedeni iznos te mu prijeti zatvorska kazna i do 10 godina.

"Kada ga je ekipa 'Provjerenoga' prvi put snimala, bila je to dirljiva priča o tati koji se lavovski bori za sina s autizmom. Posvetio mu je život te je slijedom toga vrlo brzo postao heroj nacije zbog inicijativa koje je pokrenuo za obitelji i djecu s poteškoćama. Ipak, tatu Slavena ubrzo su stigle optužbe volontera udruga 'Grad Anđela' i 'Senzori' koje je pokrenuo. Rehabilitatori koji su radili u njegovoj prvoj udruzi, ali i roditelji koji su sudjelovali u izgradnji njegovoga megaprojekta, obnove dvorca 'Dioš' u Končanici za djecu s poteškoćama i njihove roditelje, presretni su zbog te vijesti", objavila je Nova TV, navevši kako su upravo oni podnijeli kaznenu prijavu protiv tate Slavena.

— Cijela ta priča oko dvorca 'Dioš' bila je dobro izmišljena priča. Pazite, mi roditelji djece sa poteškoćama lako smo se navukli na to, rekao je za emisiju 'Provjereno' Zvonimir Rukavina, jedan od bivših suradnika Slavena Vujića iz udruge 'Grad anđela' koji su ga prijavili DORH-u. Rehabilitatorica svjedokinja Jacquelin Batt za emisiju je objasnila: — Kao ljudi, moralno i etički, znamo da nije svejedeno jesi li otuđio novac namjenjen bolesnoj djeci ili terapije bolesnoj djeci i upotrijebio ga za svoje potrebe ili za bilo što drugo i to se u zakonodavstvima nekih europskih zemalja uzima kao otežavajuća okolnost u postupku.

Sve je počelo još 2015. godine ljudskom pričom o ocu koji ima autističnoga sina. Slaven Vujić rođen 1975. godine na otoku, po struci diplomirani pravnik, predstavljao se kao bivši menadžer i poduzetnik koji je ostavio iznimno uspješnu poslovnu karijeru kako bi se mogao posvetiti liječenju svoga sina. U tu svrhu pokrenuo je i svoj blog koji je pratilo i do 15 tisuća ljudi.

Po saznanju za optužbe i moguće prijevare tata Slaven neko se vrijeme povukao iz javnosti da bi nakon šutnje u objavi na Facebooku objavio sljedeće: — Lipi moji, nakon četiri mjeseca tišine imam puno toga za napisati. Ne, ne vraćam se u javni život. Ne, ne dolazim se opravdavati. Dolazim po svog sina i njegova prava, po svako dijete koje je ovaj progon uništio. Meni je podnošljivo cipelarenje koje sam proživio, ali ono što je napravljeno mom sinu i njegovoj majci, te nekolici djece koja su ovisila o meni, je zlo i samo zlo. Ono što me posebno rastužilo je da sam nakon dvije i po godne rada spao na šačicu ljudi koja je ostala uz mene, s tim da među njima nema gotovo nijednog starog prijatelja. 30.000 fanova na Pageu je ostao samo broj. Zašto me nema u javnosti? Sigurno nisam pobjegao u inozemstvo s golemim novcima, kako su mediji pisali. Posvetio sam se pravnim aspektima prozivki i zaštiti mog Vita, odnosno skrbi za njega s obzirom na to da je u ovoj situaciji on najviše izgubio.
Tata Slaven Supetar slike otok Brač Online

PHOTO BY: NovaTV

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -