Root » , , , , , , , » Hitna u Supetru bez intervencija na dan pomorske blokade

Hitna u Supetru bez intervencija na dan pomorske blokade

Objavio: BracOnline | 02. 03. 2019.

Orkanska je bura iza nas. Prema riječima mnogih prolaznika, do sada nezabilježena. Na nekim se mjestima zbrajaju štete. Intervenirale su različite službe, a osobito vatrogasci. Vatrogasci su odradili veliki broj različitih intervencija među kojima treba izdvojiti veliki nered s palim borovima na plaži Lovrečina. Bila su i dva požara, jedan iznad Postira jedan kod Sutivana. Bilo je više poziva službama za pomoć. Podsjećamo da su u subotu 23. veljače iz Supetra prema Splitu isplovila tek dva trajekta, onaj prvi u 6:30 sati, a drugi u 18 sati. Sve su ostale linije bile blokirane zbog nepovoljnih uvjeta na moru, a trajekti su mirovali u splitskoj trajektnoj luci.

No, uvijek je zanimljivo pitanje kako je na dan pomorske blokade zbog orkanske bure na moru radila Ustanova za pružanje hitne medicinske pomoći u Supetru, koja dežura od 0 do 24 sata 365 dana u godini, te jesu li bile potrebne intervencije oko transporta pacijenata. Pogotovo kada se zna da su često potrebne hitne i pravovremene intervencije te slanje teško i životno ugroženih pacijenata do najbližega kliničkog centra.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije izvijestili su nas da za vrijeme trajanja vremenske nepogode, uzrokovane orkanskom burom, Ispostava Hitne medicine u Supetru nije imala hitnih intervencija koje su zahtjevale slanje pacijenata u Split na bolničko liječenje. Napomenuli su kako supetarski tim T1 za pružanje hitne medicinske pomoći posjeduje tri vozila, jedno u ispostavi HM Gornji Humac, i dva vozila u Ispostavi Supetar.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Supetar:
Zavod za hitnu medicinsku pomoć Supetar slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -