Root » , » Grad Supetar započeo projekt Zaželi – Program zapošljavanja

Grad Supetar započeo projekt Zaželi – Program zapošljavanja

Objavio: BracOnline | 12. 03. 2019.

Grad Supetar pokrenuo je ovih dana projekt osposobljavanja i zaposlenja šest ženskih osoba iz ciljanih skupina za gerontodomaćice, pod nazivom "Zaželi – Program zapošljavanja". Riječ je o projektu osposobljavanja navedenih osoba za zapošljavanje u razdoblju od 24 mjeseca na poslovima pomoći osoba treće životne dobi, i to 28, koliko ih je, prema podacima nadležnih institucija, u Supetru, a kojima je potrebna pomoć ili ispomoć u domaćinstvu.

Ovaj hvalevrijedni projekt objavio je Grad Supetar na svojim službenim mrežnim stranicama, a u njegovo ostvarenje uključit će se splitski Hrvatski zavod za zapošljavanje koji će poslati poziv svim nezaposlenim ženskim osobama koje udovoljavaju kriterijima natječaja. Zaposlene osobe bile bi uključene u brigu za starije osobe kroz pružanje pomoći pri hranjenju i odijevanju, u razgovoru, održavanju životnoga prostora korisnika te kroz poticanje socijalne uključenosti i prevencije prerane institucionalizacije krajnjih korisnika projekta.

U projektu "Zaželi – Program zapošljavanja" osim Grada Supetra sudjeluju Hrvatski zavod za zaposljavanje i Centar za socijalnu skrb Brač – Supetar. Pokrenuti projekt u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Isti slijedi i smjernice politike zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnome položaju na tržištu rada. Kad se kaže "žene u nepovoljnom položaju", misli se na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, one koje su žrtve obiteljskoga nasilja i beskućnice.
Zaželi – Program zapošljavanja Supetar slike otok Brač Online

PHOTO BY: GradSupetar.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -