Root » , » Donesen proračun Općine Postira za 2019. godinu

Donesen proračun Općine Postira za 2019. godinu

Objavio: BracOnline | 06. 03. 2019.

Na svojoj 13. sjednici Općinsko vijeće u Postirima donijelo je krajem 2018. godine proračun Općine Postira za 2019. godinu. Ovogodišnji proračun Općine iznosit će 10.158.000,00 kuna, isto koliko i planirani rashodi. Planirani su prihodi od poreza u visini od 4 milijuna kuna, dok su planirana i sufinanciranja od županije i ministarstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Prihodi od imovine iznosit će nešto više od pola milijuna kuna, a od administrativnih pristojbi gotovo 4 milijuna kuna.

Zanimljiv je i podatak da će rashodi za zaposlene iznositi gotovo 2,5 milijuna kuna, a što je značajan dio proračunskih sredstava. Prema dostupnim, istina neslužbenim informacijama, vijećnici i nadalje odrađuju sjednice općinskoga vijeća bez naknade, dok se u nekim bračkim općinama općinare plaća po odrađenim sjednicama. Isto tako, zamjenik načelnika općine volontira, pa su na plaći profesionalno načelnik, uredski službenici i komunalni redari. Mogu li rashodi za zaposlenike biti manji – procjenite sami. Planirani materijalni rashodi prelaze 3 milijuna kuna.

Prvi čovjek te bračke općine vijećnicima je poručio da je glede planiranja proračuna za 2019. godinu jako nezahvalno iznositi kako će on izgledati s obzirom na završetak kalendarske godine te da su "upravo tih mjesec i pol dana (prije završetka kal. god. - op. a.) najdinamičniji gledajući sa financijske strane te da ima puno nepoznanica". Upoznao je vijećnike da se očekuju radovi na cesti Postira – Dol (već su započeli – op. a.) u visini od otprilike 15 milijuna kuna i radovi u luci Postira. Vijećnici su zaključili da je planirani proračun realan s obzirom na trenutnu situaciju, a zatim je i donesena odluka o usvajanju proračuna.
zgrada Općina Postira slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -