Root » » Mons. Petar Palić gostovao u Temi dana HRT-a

Mons. Petar Palić gostovao u Temi dana HRT-a

Objavio: BracOnline | 10. 03. 2019.

Biskup trootočke biskupije mons. Petar Palić gostovao je u subotu 9. ožujka u emisiji "Tema Dana" na HRT-u. Komentirao je odluku Katoličke crkve u Koruškoj da se ne dopusti održavanje mise na Bleiburgu, a iz razloga što smatraju kako se komemoracija u sklopu koje se služi misa politički instrumentalizira i šteti ugledu Crkve. Biskup Palić kao upravitelj trootočke biskupije (Brača, Hvara i Visa) i nadalje je generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, najviše vlasti Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a na tu je dužnost imenovan 2017. godine.

— Nije bilo puno razgovora. Prošle godine je bio jedan razgovor u veljači. Austrijska biskupska konferencija (ABK) zasjedala je u lipnju i ove godine smo u veljači imali susret. Mi smo iznijeli argument da se euharistijskim slavljem želimo pomoliti za sve žrtve – sve drugo prelazi u politizaciju. Na samom susretu i oni su se čudili 'gromkoj šutnji našeg veleposlanstva', rekao je mons. Palić u toj emisiji HRT-a.

Dodao je kako je to stav dijecezanskoga upravitelja biskupije Burg–Klagenfurt Guggenbergera, a ne biskupa. — Guggenberger se pozvao na odredbu koja postoji u zakoniku Kanonskog prava u kojemu stoji da ako jedan biskup slavi euharistiju na području druge biskupije – treba tražiti dopuštenje. Pravilo se odnosi na biskupe, sve ostalo je predmet nekih drugih razgovora, zaključio je naš biskup.
Biskup Mons. Petar Palić Tema dana HRT slike otok Brač Online

PHOTO BY: HRT

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -