Root » » Mons. Petar Palić gostovao u Argumentima HKR

Mons. Petar Palić gostovao u Argumentima HKR

Objavio: BracOnline | 15. 03. 2019.

"Pokušavamo pronaći najbolje rješenje kako bi se ta komemoracija organizirala na dostojanstven način. Ono što je jasno iz odluke upravitelja biskupije Gurk Klagenfurt je da nijedan biskup neće tamo slaviti misno slavlje, i hrvatski će biskupi poštovati tu odluku. Ali još smo uvijek u kontaktu s Austrijskom BK i pokušavamo naći najbolje moguće rješenje. U kojem će to obliku ove godine biti to još ne znamo, ali Konferencija svakako želi pružiti pomoć u organizaciji liturgijskog dijela komemoracije", rekao je biskup trootočke biskupije mons. dr. Petar Palić gostujući 13. ožujka u emisiji "Argumenti" Hrvatskoga katoličkog radija, a prenosi Informativna katolička agencija.

Zabrana upravitelja biskupije Gurk Klagenfurt da hrvatski biskupi predvode misno slavlje na blajburškoj komemoraciji hrvatskih žrtava ovih je dana aktualna i predstavlja skandal o kojemu bruje mnogi hrvatski i strani mediji. Zato je naš biskup ovih dana više u medijima, kao generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, na koju službu je imenovan još 2017. godine, prije imenovanja za biskupa naša tri otoka (Brača, Hvara i Visa). Gostujući u radijskoj emisiji podsjetio je da je Hrvatska biskupska konferencija odmah izrazila žaljenje i duboko neslaganje s razlozima koji se navode za odluku o zabrani biskupskoga slavlja mise na Bleiburgu. Zabranu slavlja mise na Bleiburgu ocjenio je neprihvatljivom. Dodao je kako je HBK u stalnomu kontaktu s austrijskim biskupima.
biskup mons. Petar Palić Argumenti HKR slike otok Brač Online

PHOTO BY: ika.hkm.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -