Root » , , » Redovnice sa otoka Brača na slavlju s Doljanima

Redovnice sa otoka Brača na slavlju s Doljanima

Objavio: BracOnline | 02. 02. 2019.

Svijećnica Kandalora fjera Dol slike otok Brač Online Svijećnica Kandalora fjera Dol slike otok Brač Online
Svijećnica, poznatija kao "Kandalora", slavi se kao župna svetkovina u Dolu na više stoljeća starim običajima slavljenja. I ove godine Gospina svetkovina okupila je gotovo sve žitelje toga malobrojnoga etno-eko naselja, kao i Doljane nastanjene u okolnim bračkim mjestima. Liturgijska proslava župne svetkovine započela je uvodnom molitvom i obredom blagoslova svijeća kojoj je prethodila molitva Srednjega časa okupljenih redovnica i redovnika. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik župe Gospe od Blagovijesti iz Milne Tonči Kusanović u koncelebraciji s pristiglim svećenicima otoka Brača. Na misi župne svetkovine pjevao je dolski crkveni zbor.
Svijećnica Kandalora fjera Dol slike otok Brač Online Svijećnica Kandalora fjera Dol slike otok Brač Online
Na slavlje Dana osoba posvećenoga života pristigle su redovnice i redovnici iz svih aktivnih samostana na otoku Braču. U Sumartinu žive i djeluju franjevci splitske provincije Presvetoga Otkupitelja, a u Bolu dominikanci Hrvatske dominikanske provincije, gdje je nekada postojala i ženska dominikanska zajednica. U Milni, Supetru i Postirima pastoralno djeluju redovnice Družbe kćeri Božje ljubavi. U Sutivanu i Pučišćima nalaze se samostani Družbe služavki Maloga Isusa splitske provincije Sv. Josipa čije se redovnice, uz ostalo, skrbe za starije i nemoćne osobe. Brizi prema takvim osobama posvećene su i redovnice službenice milosrđa u samostanu u Nerežišćima. U župi Gospe Karmelske u Selcima žive i poslužuju milosrdnice sv. Vinka Paulskoga. Neke od bračkih redovnica uključene su, između ostaloga, i u župnu katehezu te školski vjeronauk.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -