Root » » Slobodna Dalmacija javlja o lažnoj diplomi na Braču

Slobodna Dalmacija javlja o lažnoj diplomi na Braču

Objavio: BracOnline | 03. 02. 2019.

Lažne diplome slike otok Brač Online
Vijest o mogućoj lažnoj diplomi na otoku Braču, i to u dosjeu nastavnika, definitivno je udarna vijest ovih dana na otoku, koju donosi splitski dnevni list Slobodna Dalmacija od subote 2. veljače, a nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo pokrenuti provjeru svih diploma osoba zaposlenih u odgoju i obrazovanju.

Prema izvještaju splitskoga lista, radnik jedne od triju srednjih škola na otoku uhvaćen je s lažnom diplomom, a navodno obavlja poslove nastavnika informatike i računarstva. Prema izjavi koju je dao Slobodnoj Dalmaciji, nastavnik za kojega se sumnja da ima lažnu diplomu završio je računarstvo na FESB-u u Splitu, a zatim informatičko-nastavnički smjer tri godine poslije na Filozofskom fakulutetu u Zagrebu. "Pa, po sili zakona bi mi dali otkaz, a ne me opet pustili u učionicu da predajem učenicima", rekao je za Slobodnu, šokiran objavom da je upravo on mogući nositelj lažne diplome.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije ni potvrdilo ni demantiralo navode da je u bračkoj srednjoj školi "uhvaćen" nastavnik s lažnom diplomom. Sljedećih dana trebao bi se znati epilog ovih medijskih pisanja. Ono što ministarstvo školstva potvrđuje jest da osobu, za koju se utvrdi da s lažnom diplomom radi u sustavu, očekuje izvanredni otkaz i kazneni progon za krivotvorenje isprava.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -