Root » , , , , , , » Potpisivanje ugovora za razvoj otoka

Potpisivanje ugovora za razvoj otoka

Objavio: BracOnline | 06. 02. 2019.

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije danas će se potpisati 39 ugovora (8 ugovora ima veze sa našim otokom) za razvoj otoka u ukupnoj vrijednosti 17.430.000,00 kuna, što je prosječno po projektu manje od 450.000 kn.

Iz Ministarstva tvrde da je cilj Programa za razvoj otoka stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti. Korisnici Programa su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

Ugovorima koje će Ministarstvo sklopiti s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u skladu s donesenom Odlukom za 2019., ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 51 mali kapitalni projekt za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 22,8 milijuna kuna.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisat će ugovore sa sljedećim korisnicima:
1. Općina Bol - Rekonstrukcija zgrade javne namjene – zgrada Općine,
2. Općina Nerežišća - Završetak radova na izgradnji komunalne infrastrukture gospodarsko-poslovne zone Balun-Vrpovje u Nerežišćima,
3. Općina Postira - Uređenje mjesnog parka u naselju Postira II. faza,
4. Općina Pučišća - Uređenje trga u Gornjem Humcu – III. faza,
5. Općina Selca - Izgradnja dvorane za ispraćaje u Selcima,
6. Splitsko-dalmatinska županija - Nastavak radova na dogradnji Klesarske škole Pučišća,
7. Grad Supetar - Prenamjena prizemlja zgrade u ulici P. Jakšića 17 u Supetru za potrebe DV "Mrvica",
8. Općina Sutivan - Asfaltiranje ulice "Put svetog Roka",
9. itd. ...

Otok Mrduja:
otočić Mrduja slike otok Brač Online

Morski.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -