Root » , » Lažna diploma vodi do Bola

Lažna diploma vodi do Bola

Objavio: BracOnline | 06. 02. 2019.

Srednja škola Bol slike otok Brač Online
Sve više bruji vijest o lažnoj diplomi u rukama mladoga nastavnika, a ona vodi u Bol, po svemu sudeći do Srednje škole gdje je zaposlen nastavnik navodno s lažnom diplomom. Neki portali izvješćuju da je ministarstvo školstva obavijestilo školu o lažnoj diplomi njihova nastavnika te da se odvija procedura izvanrednog otkaza ugovora o radu radniku kod kojega je uhvaćena lažna diploma, a navodno je već održan i školski odbor. Doznajemo neslužbeno i da se radi o nastavniku informatike i računarstva u bolskoj školi. Po saznanju za otkrivanje lažne diplome, Slobodnoj Dalmaciji je izjavio da je završio računarstvo na FESB-u u Splitu, a kasnije informatičko-nastavnički smjer u Zagrebu na Filozofskom fakultetu.

Na naš upit upućen ministarstvu koje je pokrenulo postupak provjera diploma svih zaposlenih u školstvu, nismo dobili ni potvrdu ali ni demantij da se radi o navedenoj školi. Ministarstvo nas je izvjestilo da nije ovlašteno davati podatke o konkretnim osobama i upoznalo s procedurom poslije otkrića lažne diplome. - Ukoliko je u natječajnom postupku priložena lažna dokumentacija, osobi prestaje služba izvanrednim otkazom ugovora o radu, dakle, kao što je ministrica istaknula u svojim javnim nastupima sve varalice će se identificirati te da će dobiti izvanredni otkaz, a onda i prijavu DORH-u, ističu iz Ministarstva i napominju kako osobe koje su zaposlene s krivotvorenim diplomama sigurno neće zadržati taj posao te će biti upućeni u daljnji postupak.

Na upit kada će osoba zaposlena s krivotvorenom diplomom dobiti otkaz nisu nam odgovorili iz ministarstva. Niti na upit hoće li osim mladoga nastavnika sankcije biti izrečene i prvoj osobi škole zbog zapošljavanja radnika bez prethodne provjere dokumentacije. Samo su nam skrenuli pozornost da su za postupak provjere nadležni ravnatelji škola koji su poslovni i stručni rukovoditelji školske ustanove. Oni su, javljaju iz ministarstva, odgovorni za zakoniti i stručni rad ustanove.

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj