Root » , » Edukativna radionica za privatne iznajmljivače u Bolu

Edukativna radionica za privatne iznajmljivače u Bolu

Objavio: BracOnline | 18. 02. 2019.

Edukativna radionica za privatne iznajmljivače Bol slike otok Brač Online
Turistička zajednica Općine Bol u suradnji s Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. organizirala je u petak 15. veljače treću edukaciju za privatne iznajmljivače u prostoru Doma kulture u Bolu. Edukacija je upriličena na temu "Budite uspješni iznajmljivač u 10 koraka i administracija obiteljskoga smještaja". Predavači su govorili o osnovnim pravilima koja moraju slijediti iznajmljivači kako bi ostvarili uspješnu turističku sezonu. Posjetitelji su upoznati i s novim propisima i zakonima te načinima komuniciranja s gostima.

U prvom dijelu edukacije iznajmljivači su upoznati s mogućnostima oglašavanja svojih smještajnih jedinica putem različitih komunikacijskih kanala te upućeni na važnost izrade dobrih i kvalitetnih fotografija kojima će se predstaviti potencijalnim gostima. Napomenuto je kako je začuđujuće i nejasno koliko privatni iznajmljivači investiraju u opremanje smještajnih jedinica, a kako im je teško platiti dobroga fotografa. Dobra fotografija prvi je doticaj našega objekta s gostom, poručili su.

Naglašena je i važnost brzine u komuniciranju s potencijalnim gostima, a posebno brzina odgovora gostu na upit, i to u roku od sat vremena, s obzirom da gosti šalju upite na više mjesta pa onda očekuju i brzi odgovor. Voditelji edukacije istaknuli su izjamljivačima važnost posjedovanja vlastitih web stranica. Poručili su kako samo 10 % privatnih iznajmljivača ima web stranice, a od njih svega 30 % pravu prodajnu web stranicu. Preporučili su posjetiteljima kako nije dobro preuzimati šprance kućnoga reda, već formirati vlastiti kućni red. Svatko od vas najbolje može urediti svoj kućni red i pravila ponašanja gostiju dok su u vašim smještajnim jedinicama. Goste je pri tom važno upoznati s pravilima kućnoga reda. Bilo je riječi i o izradi cjenika, što on sve mora sadržavati, o važnosti isticanja cjenika na vidljivim mjestima u apartmanima te o pravilniku koji se odnosi na kategorizaciju objekata za privatne iznajmljivače, a koji određuje što sve mora imati privatni iznajmljivač kako bi se uredno bavio tom djelatnošću.

Sudionici treće edukacije dobili su certifikat AP+ koji navedeno Savjetovalište za obiteljski smještaj dodjeljuje malim iznajmljivačima. Sljedeća edukacija za privatne iznajmljivače u Bolu najavljena je za 2. ožujka.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -