Root » , » Ponos Hrvatske: Ronioci spasili surfere

Ponos Hrvatske: Ronioci spasili surfere

Objavio: BracOnline | 26. 01. 2019.

Ronioci spasili surfere Bol slike otok Brač Online
I ove godine Hrvatska radiotelevizija, udruga Ponos Hrvatske i dnevni list 24 sata dodjeljuju nagradu Ponos Hrvatske.

Svečana 14. dodjela bit će održana 1. veljače, a dobitnike, hrabre i nesebične ljude koji su život drugih stavili ispred svojeg, predstavljamo u reportažama koje emitiramo svakoga jutra u našoj emisiji. Danas je to priča o dvojici ronioca, o dvojici Mateja.

Matej Lisičar i Matej Barhanović krajem rujna iz mora pred Bolom izvukli su dvojicu daskaša. Jaka bura i podivljalo more velikom brzinom nosili su ih od obale. Riskirajući vlastite živote dva su se Mateja otisnula u pomoć unesrećenom Čehu i Bračaninu, uspjeli ih uspeti na brod te sigurno iskrcati na plaži.

Akcija spašavanja bila je kratka, nije bilo vremena za razmišljanje, no i da jest, kažu, učinili bi isto - zato dva Mateja i jesu Ponos Hrvatske.

HRT Video.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -