Root » , , , » 4. kolo STrka Trail Lige, Supetar - Donji Humac

4. kolo STrka Trail Lige, Supetar - Donji Humac

Objavio: BracOnline | 23. 01. 2019.

4. kolo STrka Trail Lige, Supetar - Donji Humac slike otok Brač Online 4. kolo STrka Trail Lige, Supetar - Donji Humac slike otok Brač Online
Strkina Trail Liga po prvi put seli na otoke (uz potporu TZ Supetar) - u Supetar na otoku Braču. Start će biti u subotu 26.01.2019. u 11h sa Supetarske rive.

Staza je duga 5,6 km s 380 metara ukupne visine i nema kontrolnih točaka. Staza će biti označena trakicama i putokazima pa znanje orijentacije nije potrebno. Završava u Donjem Humcu - dakle, nije kružna.

Organizirani prijevoz će nas sve prevesti natrag u Supetar. Također, na startu možete u prijevoz staviti stvari koje želite da vas čekaju na cilju. Po povratku u Supetar biti će mala zakuska.

Trajekti na liniji Split - Supetar i obratno voze prilično često, tako da s trajektom u 9h iz Splita komotno stižete na prijave prije starta koje počinju u 10:15h. Vremenski limit za završiti utrku je 1 sat i 45 minuta (za to vrijeme staza se može proći hodajući). Također, biti će dovoljno vremena za uhvatiti trajekte natrag za Split koji polaze u 14:30h i 15:30h.

Staza prolazi pokraj brojnih uređenih maslinika i suhozida. Na nešto više od pola staze proći će se pokraj crkvice Sv. Luke iz 11. stoljeća u kojoj se nalazi najstariji srednjovjekovni prikaz lađe u Hrvatskoj. Crkvica je malo zaklonjena raslinjem pa se mora malo više obratiti pozornost da se primjeti. Cijelo vrijeme će vas pratiti pogled na Brački kanal i planine Kozjak, Mosor, Omišku Dinaru i Biokovo. Na samom kraju, Donjem Humcu su kamenolomi gdje se može vidjeti jedan od simbola otoka - brački kamen.

Prijaviti se možete online na: www.stoperica.live

NAPOMENA: na okrepi u cilju nećemo omogućiti plastične čaše, tako da ponesete vlastite boce, čaše ili bilo što iz čega se možete napiti. Sačuvajmo svijet od plastike!

Trail i treking klub STrka Facebook Event.

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj