Home » , » Sutivan - Najbolje Malo misto na Jadranu

Sutivan - Najbolje Malo misto na Jadranu

Objavio: BračOnline | 7.11.18 |

Sutivan slike otok Brač Online Sutivan slike otok Brač Online
Sutivan je proglašen najboljom autentičnom primorskom destinacijom na ovogodišnjim Danima turizma. U obrazloženju stoji da je brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem i sportsko-rekreacijskim sadržajima zaslužio titulu najboljega "malog mista" na Jadranu.

Čim su otišli posezonski gosti, u Sutivanu, najboljem malom mistu na Jadranu, počelo se kopati. Obnavlja se lukobran, gradi luka. Novac ulaže lučka uprava splitsko-dalmatinska i investicija je višemilijunska, kreće se oko 3 milijuna kuna.

Dolazaka je ove godine bilo 7 % više, noćenja 3 %. Intezivno se radi na produljenju pred i posezone, najviše sportskim sadržajima, cikloturizmom. U Sutivanu nemaju problema s radnom snagom. Za zaposlene u baštinskom hotelu s 5 zvjezdica, jedinom na otoku Braču, samo najbolje. Iako se u mjestu grade vile i bazeni, kažu nam da nema nasilne apartmanizacije.

"Nema masovnog turizma. Uz baštinski hotel tu je i Općinsko vijeće koje je ograničilo apartmanizaciju u prostornom planovima i strogo određuje izgradnju objekata - tako da se ide ciljano na kvalitetu", kaže direktorica TZ-a Sutivan Tončica Tonšić.

A kad već spominjemo kvalitetu, jedino što će se graditi je još jedan hotel s 5 zvjezdica između Sutivana i Milne, navodno 'all inclusive' i s većim brojem kreveta, no svojom ponudom i strukturom gostiju neće negativno utjecati na dušu najboljeg malog mista na Jadranu.

HRT video:
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica