Root » , » Sutivan - Najbolje Malo misto na Jadranu

Sutivan - Najbolje Malo misto na Jadranu

Objavio: BracOnline | 07. 11. 2018.

Sutivan slike otok Brač Online Sutivan slike otok Brač Online
Sutivan je proglašen najboljom autentičnom primorskom destinacijom na ovogodišnjim Danima turizma. U obrazloženju stoji da je brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem i sportsko-rekreacijskim sadržajima zaslužio titulu najboljega "malog mista" na Jadranu.

Čim su otišli posezonski gosti, u Sutivanu, najboljem malom mistu na Jadranu, počelo se kopati. Obnavlja se lukobran, gradi luka. Novac ulaže lučka uprava splitsko-dalmatinska i investicija je višemilijunska, kreće se oko 3 milijuna kuna.

Dolazaka je ove godine bilo 7 % više, noćenja 3 %. Intezivno se radi na produljenju pred i posezone, najviše sportskim sadržajima, cikloturizmom. U Sutivanu nemaju problema s radnom snagom. Za zaposlene u baštinskom hotelu s 5 zvjezdica, jedinom na otoku Braču, samo najbolje. Iako se u mjestu grade vile i bazeni, kažu nam da nema nasilne apartmanizacije.

"Nema masovnog turizma. Uz baštinski hotel tu je i Općinsko vijeće koje je ograničilo apartmanizaciju u prostornom planovima i strogo određuje izgradnju objekata - tako da se ide ciljano na kvalitetu", kaže direktorica TZ-a Sutivan Tončica Tonšić.

A kad već spominjemo kvalitetu, jedino što će se graditi je još jedan hotel s 5 zvjezdica između Sutivana i Milne, navodno 'all inclusive' i s većim brojem kreveta, no svojom ponudom i strukturom gostiju neće negativno utjecati na dušu najboljeg malog mista na Jadranu.

HRT video:

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -