Home » » Rino Stapić je prvak Europe

Rino Stapić je prvak Europe

Objavio: Brač Online | 24.9.18 |

Rino Stapić je prvak Europe slike otok Brač Online
Da, splitsko, a uvik srcen pučiško 'dite' s Mlatinjega brda, u Gibraltaru se popelo na najviše postolje! Naš se je Rino, u svojoj kategoriji, okitio zlatnom medaljom i još jednom potvrdio da je u vrhu judo svijeta! Osvojio je europsko prvenstvo za policajce, a ovo je još samo jedna pobjeda u nizu u njegovoj bogatoj sportskoj karijeri.

Rino je rođen 1975. godine u Splitu, po svojoj majci je Pučišćanin, višegodišnji je hrvatski judo reprezentativac. Nakon završene Srednje turističke škole upisuje se na Fakultet prirodoslovno matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu - studijsku grupu Fizička kultura. Diplomirao je 2003. godine. Nosilac je crnog pojasa četvrti dan i cijelim tijekom školovanja aktivno se bavi judom u judo klubu Student iz Splita, prošavši pritom sve uzrastne kategorije kao uspješni natjecatelj i višegodišnji reprezentativac Republike Hrvatske. Radio je četiri godine kao trener u judo klubu Student Split i četiri godine u Ragbi klubu Nada iz Splita kao voditelj Ragbi škole. Obavljao je funkciju izbornika hrvatske ragbi reprezentacije U-16, te je i kao igrač nastupao za seniorsku momčad Ragbi kluba Nada. Obavljao je funkciju tajnika Judo saveza splitsko-dalmatinske županije. Obavljao je šest godina dužnost izbornika svih kadetskih judo reprezentacija Hrvatske. Koautor je brojnih znanstvenih radova. I suprug je i otac dvoje djece. Radi kao pravosudni policajac u Splitu i voditelj je nastave borilačkih vještina.

A uz svoju obitelj, najviše na svijetu voli Pučišća. Svima nam šalje pozdrave iz Gibraltara i Maroka i poručuje nam da 'ninder ni lipo ko na Mlatinjen brdu'!
Bravo, Rino! Ponosni smo što si naš!

Doved tega majmuna gor u masline!

Čestitke i tvojim kolegama Hrvoju Panžiću i Vitomiru Spasoviću, koji su, svaki u svojoj kategoriji, osvojili zlatna odličja. Koji ste vi ponos Hrvatske!

Izvor: Pučišća Facebook

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (28) Bobovisca-na-moru (28) Bol (456) Dol (113) Donji-Humac (59) Dracevica (52) Gornji-Humac (66) Lozisca (75) Milna (194) Mirca (59) Murvica (27) Nerezisca (216) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (443) Povlja (87) Praznica (49) Pucisca (193) Selca (177) Skrip (72) Splitska (80) Sumartin (99) Supetar (462) Sutivan (224)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno