Root » » Rino Stapić je prvak Europe

Rino Stapić je prvak Europe

Objavio: BracOnline | 24. 09. 2018.

Rino Stapić je prvak Europe slike otok Brač Online
Da, splitsko, a uvik srcen pučiško 'dite' s Mlatinjega brda, u Gibraltaru se popelo na najviše postolje! Naš se je Rino, u svojoj kategoriji, okitio zlatnom medaljom i još jednom potvrdio da je u vrhu judo svijeta! Osvojio je europsko prvenstvo za policajce, a ovo je još samo jedna pobjeda u nizu u njegovoj bogatoj sportskoj karijeri.

Rino je rođen 1975. godine u Splitu, po svojoj majci je Pučišćanin, višegodišnji je hrvatski judo reprezentativac. Nakon završene Srednje turističke škole upisuje se na Fakultet prirodoslovno matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu - studijsku grupu Fizička kultura. Diplomirao je 2003. godine. Nosilac je crnog pojasa četvrti dan i cijelim tijekom školovanja aktivno se bavi judom u judo klubu Student iz Splita, prošavši pritom sve uzrastne kategorije kao uspješni natjecatelj i višegodišnji reprezentativac Republike Hrvatske. Radio je četiri godine kao trener u judo klubu Student Split i četiri godine u Ragbi klubu Nada iz Splita kao voditelj Ragbi škole. Obavljao je funkciju izbornika hrvatske ragbi reprezentacije U-16, te je i kao igrač nastupao za seniorsku momčad Ragbi kluba Nada. Obavljao je funkciju tajnika Judo saveza splitsko-dalmatinske županije. Obavljao je šest godina dužnost izbornika svih kadetskih judo reprezentacija Hrvatske. Koautor je brojnih znanstvenih radova. I suprug je i otac dvoje djece. Radi kao pravosudni policajac u Splitu i voditelj je nastave borilačkih vještina.

A uz svoju obitelj, najviše na svijetu voli Pučišća. Svima nam šalje pozdrave iz Gibraltara i Maroka i poručuje nam da 'ninder ni lipo ko na Mlatinjen brdu'!
Bravo, Rino! Ponosni smo što si naš!

Doved tega majmuna gor u masline!

Čestitke i tvojim kolegama Hrvoju Panžiću i Vitomiru Spasoviću, koji su, svaki u svojoj kategoriji, osvojili zlatna odličja. Koji ste vi ponos Hrvatske!

Izvor: Pučišća Facebook

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -