Root » , » Pismo Vatrenima sa otoka Brača, iz Pučišća

Pismo Vatrenima sa otoka Brača, iz Pučišća

Objavio: BracOnline | 14. 07. 2018.

Pismo Vatrenima sa otoka Brača, iz Pučišća slike otok Brač Online
PISMO VATRENIMA SA OTOKA BRAČA, IZ PUČIŠĆA:

Dragi izborniče Daliću, dragi kapetane Modriću, voljeni Vatreni!

Nedjelja je, 15. srpnja 2018. Ljetna je večer. Pučišća na otoku Braču. Čuli ste za nas? Da, najljepše maleno mjesto u Europi, ma na svijetu! Kuće su nam kamene, balkonske ograde su nam kamene, stepenice su nam kamene, zdjele za voće su nam kamene, vaze za cvijeće, igračke, krunice s kojima se molimo. I oltari. I spomenici. I satovi. Vrijeme je na njima stalo. U kamenu je ispisana cijela naša prošlost. U kamenu su uklesani svi žuljevi naših djedova i otaca. Iz kamena se rađaju ljubavi, loza donosi plod. Maslina raste iz našega krša.
Nedjelja je, 15. srpnja 2018. Vrijeme je stalo. U kamenu je ispisan trenutak kada ste istrčali posljednji pedalj ruskoga travnjaka. Prvaci ste. Na kamenom tronu naših vatrenih srca.


Draga reperezentacijo, nije nam lak život na ovoj škrtoj zemlji, u ovom ispaćenom svijetu, i izmučenom i potrošenom. Često smo sami. Često se zatvaramo. Vi ste ono, možda i jedino, što nas spaja, što briše sve granice, što ruši sve kamene ograde i zidove... Vi ste veselje i ponos. Vi ste klesari koji su u brački kamen ispisali moć trenutka - FIFA World Cup winner 2018 – Croatia.
A ako naše vrijeme ipak puno brže teče, a mi ostanemo u našem kamenom svijetu sanjati najljepši san, nema veze, dragi izborniče Daliću, dragi kapetane Modriću, voljeni Vatreni, vi ste prvaci bračkih kamenih srca. I ako ne budete prvi.


Sat je izradio naš meštar od kamena. Ime mu je Puška. I puno prije 15. srpnja 2018. godine, on je kao iz puške svojem kamenu šapnuo: "Bit ćemo na vrhu svita!"


Facebook Hrvatska nogometna reprezentacija:

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -