Root » , » 306. obljetnica dolaska prvoga Štambuka u Selca

306. obljetnica dolaska prvoga Štambuka u Selca

Objavio: BracOnline | 17. 07. 2018.

306. obljetnica Štambuk Selca slike otok Brač Online 306. obljetnica Štambuk Selca slike otok Brač Online
U povodu 306. obljetnice dolaska prvoga Štambuka (Jan Antonin Standelpergher, zvani Stambucco) u Selca na otoku Braču u organizaciji Udruge "Štambuk" u suradnji s tamošnjom općinom, umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk slavio je u utorak 17. srpnja sv. misu za pretke u crkvi Krista Kralja.

Na sv. misi su se okupili Štambuci u znak molitve i zahvalnosti prema precima na svemu što baštine od njih kroz nešto više od protekla tri stoljeća. Misi su nazočili predsjednik i dopredsjednik te udruge Mario i Dario Štambuk i ostali iz roda Štambuka.

Nakon sv. mise okupljeni Štambuci nastavili su druženje u Zorinu dvoru, uz prikaz rodoslovlja te projekciju fotografija i video zapisa.

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj