Root » , » 306. obljetnica dolaska prvoga Štambuka u Selca

306. obljetnica dolaska prvoga Štambuka u Selca

Objavio: BracOnline | 17. 07. 2018.

306. obljetnica Štambuk Selca slike otok Brač Online 306. obljetnica Štambuk Selca slike otok Brač Online
U povodu 306. obljetnice dolaska prvoga Štambuka (Jan Antonin Standelpergher, zvani Stambucco) u Selca na otoku Braču u organizaciji Udruge "Štambuk" u suradnji s tamošnjom općinom, umirovljeni hvarski biskup Slobodan Štambuk slavio je u utorak 17. srpnja sv. misu za pretke u crkvi Krista Kralja.

Na sv. misi su se okupili Štambuci u znak molitve i zahvalnosti prema precima na svemu što baštine od njih kroz nešto više od protekla tri stoljeća. Misi su nazočili predsjednik i dopredsjednik te udruge Mario i Dario Štambuk i ostali iz roda Štambuka.

Nakon sv. mise okupljeni Štambuci nastavili su druženje u Zorinu dvoru, uz prikaz rodoslovlja te projekciju fotografija i video zapisa.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -