Home » , » OTOČKA KUHINJA Supetar

OTOČKA KUHINJA Supetar

Objavio: Brač Online | 29.3.18 |

Mreža TV o projektu "OTOČKA KUHINJA Supetar", predstavljenom u programu ovogodišnjeg "Bisera mora" koji je po 9. put održan u Supetru od 21. - 23.03.2018.

U sklopu manifestacija BISER MORA Turistička zajednica Supetar predstavila je svoj projekt otočne kuhinje. Turistička zajednica Grada Supetra i Poljoprivredna zadruga Supetar pokrenuli su 2016. godine projekt "Otočka kuhinja Supetar" s ciljem promocije autohtone bračke gastronomije i vraćanja jednostavnih, starih i tradicionalnih otočkih jela na stolove supetarskih i bračkih restorana. Projekt je lani dobio Srebrni suncokret ruralnog turizma u kategoriji tradicionalne gastronomije, a u petak je predstavijen i sudionicima 13. Bisera mora.

Odlučivši valorizirati ono što su im u nasljeđe ostvile njihove none i majke, Supetrani su zasukali rukave i krenli na posao. Motiv više im je bio to što je ta kužina utemeljena na zdravim, dostupnim i autohtonim namirnicama iz njihovih vrtova i maslinika.

Oživjavanjem starih recepata i uvrštavanjem tih jela u jelovnike restorana, konoba i hotela, Supetrani namjeravaju dati dodatni zaah lokalnom gopodarstvu, a svojim sugrađanima i gostima omogućiti uživanje u autohtonim specijalitetima prožetim svim otočkim okusima i mirisima, oksuima i mirisima Mediterana kakav je nekad bio.



Biser mora 2018, Supetar slike otok Brač Online
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica