Root » , » OTOČKA KUHINJA Supetar

OTOČKA KUHINJA Supetar

Objavio: BracOnline | 29. 03. 2018.

Mreža TV o projektu "OTOČKA KUHINJA Supetar", predstavljenom u programu ovogodišnjeg "Bisera mora" koji je po 9. put održan u Supetru od 21. - 23.03.2018.

U sklopu manifestacija BISER MORA Turistička zajednica Supetar predstavila je svoj projekt otočne kuhinje. Turistička zajednica Grada Supetra i Poljoprivredna zadruga Supetar pokrenuli su 2016. godine projekt "Otočka kuhinja Supetar" s ciljem promocije autohtone bračke gastronomije i vraćanja jednostavnih, starih i tradicionalnih otočkih jela na stolove supetarskih i bračkih restorana. Projekt je lani dobio Srebrni suncokret ruralnog turizma u kategoriji tradicionalne gastronomije, a u petak je predstavijen i sudionicima 13. Bisera mora.

Odlučivši valorizirati ono što su im u nasljeđe ostvile njihove none i majke, Supetrani su zasukali rukave i krenli na posao. Motiv više im je bio to što je ta kužina utemeljena na zdravim, dostupnim i autohtonim namirnicama iz njihovih vrtova i maslinika.

Oživjavanjem starih recepata i uvrštavanjem tih jela u jelovnike restorana, konoba i hotela, Supetrani namjeravaju dati dodatni zaah lokalnom gopodarstvu, a svojim sugrađanima i gostima omogućiti uživanje u autohtonim specijalitetima prožetim svim otočkim okusima i mirisima, oksuima i mirisima Mediterana kakav je nekad bio.Biser mora 2018, Supetar slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -