Root » , , , , » Općina Selca objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Općina Selca objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Objavio: BracOnline | 04. 02. 2018.

natječaj za stipendiranje učenika i studenata Općina Selca slike otok Brač Online
Općina Selca objavila je natječaj za stipendiranje učenika i studenata s područja te bračke općine u školskoj i akademskoj 2017./2018. godini, a koji potpisuje načelnik Ivan Marijančević. Općina će dodijeliti 20 stipendija, i to 8 stipendija za darovite učenike, odnosno studente, zatim 4 stipendije po socijalnome kriteriju, 4 stipendije za deficitarna zanimanja te dodatne 4 stipendije isključivo za učenike Srednje klesarske škole u Pučišćima. Vrijedi pojasniti da se lista deficitarnih zanimanja donosi svake godine posebnom odlukom.

Prema najavama iz selačke općine, stipendiranje klesara, trogodišnjega obrazovanja i klesarskih tehničara, četverogodišnjega obrazovanja, prepoznato je kao prioritetno deficitarno zanimanje u toj općini. Nije tajna da se broj upisanih učenika u tim zanimanjima drastično smanjuje, a klesarstvo je dio selačke tradicije koji osigurava zaposlenje i ostanak na otoku.

Iz općine podsjećaju da je ove godine rok za prijavu s potrebnom dokumentacijom na objavljeni natječaj 30 dana od dana objave natječaja, odnosno od 24. siječnja. U ovogodišnjemu proračunu općine Selca za stipendiranje učenika i studenata osigurano je 136.800,00 kn i dodatnih 30.000,00 kn za jednokratne pomoći učenicima i studentima iz programa socijalne skrbi za 2018. godinu. Učenicima će tako biti odobrena stipendija od 500,00 kn za 10 mjeseci, a studentima 800,00 kn za 12 mjeseci.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -