Home » , , , , » Općina Selca objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Općina Selca objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Objavio: Brač Online | 4.2.18 |

natječaj za stipendiranje učenika i studenata Općina Selca slike otok Brač Online
Općina Selca objavila je natječaj za stipendiranje učenika i studenata s područja te bračke općine u školskoj i akademskoj 2017./2018. godini, a koji potpisuje načelnik Ivan Marijančević. Općina će dodijeliti 20 stipendija, i to 8 stipendija za darovite učenike, odnosno studente, zatim 4 stipendije po socijalnome kriteriju, 4 stipendije za deficitarna zanimanja te dodatne 4 stipendije isključivo za učenike Srednje klesarske škole u Pučišćima. Vrijedi pojasniti da se lista deficitarnih zanimanja donosi svake godine posebnom odlukom.

Prema najavama iz selačke općine, stipendiranje klesara, trogodišnjega obrazovanja i klesarskih tehničara, četverogodišnjega obrazovanja, prepoznato je kao prioritetno deficitarno zanimanje u toj općini. Nije tajna da se broj upisanih učenika u tim zanimanjima drastično smanjuje, a klesarstvo je dio selačke tradicije koji osigurava zaposlenje i ostanak na otoku.

Iz općine podsjećaju da je ove godine rok za prijavu s potrebnom dokumentacijom na objavljeni natječaj 30 dana od dana objave natječaja, odnosno od 24. siječnja. U ovogodišnjemu proračunu općine Selca za stipendiranje učenika i studenata osigurano je 136.800,00 kn i dodatnih 30.000,00 kn za jednokratne pomoći učenicima i studentima iz programa socijalne skrbi za 2018. godinu. Učenicima će tako biti odobrena stipendija od 500,00 kn za 10 mjeseci, a studentima 800,00 kn za 12 mjeseci.

TEXT BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica