Root » , » Crkveni zborovi otoka Brača na proslavi Stepinčeva u Supetru

Crkveni zborovi otoka Brača na proslavi Stepinčeva u Supetru

Objavio: BracOnline | 08. 02. 2018.

Katolička Crkva proslavit će u subotu, 10. veljače, Alojzija Stepinca, hrvatskoga blaženika i mučenika, čiji spomendan ima posebno značenje za mjesnu Crkvu. Stepinčevo će tako biti obilježeno i na našem otoku. Svečano misno slavlje u 18 sati u crkvi Navještenja Marijina u Supetru predvodit će dekan otoka Brača supetarski župnik don Toni Plenković.

Posebnost ovogodišnje proslave Stepinčeva je nastup crkvenih zborova s našega otoka. Na liturgijskome slavlju u pjevanju dijelova mise izmijenjivat će se zborovi iz Bola, Selaca, Gornjega Humca, Pučišća, Postira, Nerežišća, Dola, Supetra, Miraca, Sutivana i Milne. Za razliku od prijašnjih godina župni zborovi neće održati smotru i predstaviti svoja glazbena umijeća, već će planirano bogoslužje uzveličati pjevanjem.

Na misnome slavlju očekuju se i brojni vjernici s otoka te župnici koji će sigurno doći i podržati svoje zborove koji će nastupiti u crkvenome slavlju.

TEXT BY: Jadran Bašić

hrvatski blaženik mučenik Alojzije Stepinac kapelica Jelsa Hvar slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -