Root » , » Crkveni zborovi otoka Brača na proslavi Stepinčeva u Supetru

Crkveni zborovi otoka Brača na proslavi Stepinčeva u Supetru

Objavio: BracOnline | 08. 02. 2018.

Katolička Crkva proslavit će u subotu, 10. veljače, Alojzija Stepinca, hrvatskoga blaženika i mučenika, čiji spomendan ima posebno značenje za mjesnu Crkvu. Stepinčevo će tako biti obilježeno i na našem otoku. Svečano misno slavlje u 18 sati u crkvi Navještenja Marijina u Supetru predvodit će dekan otoka Brača supetarski župnik don Toni Plenković.

Posebnost ovogodišnje proslave Stepinčeva je nastup crkvenih zborova s našega otoka. Na liturgijskome slavlju u pjevanju dijelova mise izmijenjivat će se zborovi iz Bola, Selaca, Gornjega Humca, Pučišća, Postira, Nerežišća, Dola, Supetra, Miraca, Sutivana i Milne. Za razliku od prijašnjih godina župni zborovi neće održati smotru i predstaviti svoja glazbena umijeća, već će planirano bogoslužje uzveličati pjevanjem.

Na misnome slavlju očekuju se i brojni vjernici s otoka te župnici koji će sigurno doći i podržati svoje zborove koji će nastupiti u crkvenome slavlju.

TEXT BY: Jadran Bašić

hrvatski blaženik mučenik Alojzije Stepinac kapelica Jelsa Hvar slike otok Brač Online

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj