Root » , , » Proslava sv. Antuna Opata u Novom Selu

Proslava sv. Antuna Opata u Novom Selu

Objavio: BracOnline | 17. 01. 2018.

sv. Ante opat fjera Novo Selo slike otok Brač Online sv. Ante opat fjera Novo Selo slike otok Brač Online
Svetkovina sv. Antuna opata svečano je proslavljena 17. siječnja u župi Novo Selo u kojoj se taj svečev blagdan slavi kao naslovnik župe i tamošnje župne crkve. Misno slavlje u svečevoj crkvi slavio je franjevac iz samostana sv. Martina biskupa u Sumartinu fra Luka Norac Kevo. Uokolo oltara suslavili su gvardijan tamošnjega samostana fra Jakov Prcela, franjevac fra Milan Jašić i župnik župe Gospe Karmelske u Selcima don Andro Ursić. Unatoč lošemu vremenu vjernici su prilično ispunili župnu crkvu, a pred središnjim oltarom bio je postavljen svečev kip na štovanje vjernicima. U slavlju sv. Antuna opata sudjelovala su i djeca u Službi čitanja.

"Današnja misao ovoga slavlja usmjerena je na poruku našega zaštitnika sv. Antuna opata. Danas se pitamo što nam to poručuje naš zaštitnik. Što nam sam Gospodin Bog poručuje po ovomu uzornomu čovjeku i svecu. Gospodin nas poziva na savršenstvo. Onako kako je to mogao sv. Antun, kako su to mogli mnogi sveci, ugodnici Božji, poziva i nas da krenemo tim istim putem. Poziva nas da se ne predamo, već da hrabro, slušajući i razumijevajući riječ Božju, nastojimo provesti je u svome životu", poručio je, između ostaloga, pristiglim vjernicima franjevac splitske provincije Presvetoga Otkupitelja.

U propovijedi je poručio kako nas blagdan sv. Antuna potiče da u svakodnevnom životu oplemenimo sebe i druge te se trudimo biti bolji i savršeniji, blizi drugome čovjeku. "Ne zaboravimo da nije samo pozvan svetac, biskup, papa i svećenik, redovnik ili redovnica na propovijedanje i naviještanje Božje riječi. Draga braćo i sestre, svatko je od nas pozvan naviještati radosnu vijest spasenja. Pozvan je da slušati tu riječ, i da je slušajući razumije te je pretoči u vlastiti život", poručio je franjevac Božjemu puku.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -