Home » » Susret Bračana u Zagrebu

Susret Bračana u Zagrebu

Objavio: Brač Online | 24.1.18 |

Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online
Kao što smo vam već i najavili, tradicionalni susret Bračana nastanjenih u Zagrebu održan je u utorak 23. siječnja u glavnome gradu naše domovine, i to u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici gdje je misno slavlje u zajedništvu s okupljenim Bračanima predvodio župnik župe sv. Jeronima u Pučišćima don Pavao Gospodnetić. Susret Bračana nastanjenih u Zagrebu već redovito se upriličuje uz Teološko-pastoralni tjedan koji se od 23. do 25. siječnja održava na zagrebačkoj Šalati. Uz oltar zagrebačke bazilike bili su svećenici don Toni Plenković, dekana Bračkoga dekanata, zatim dekan Hvarskoga dekanata preč. Emil Pavišić i nekoliko bračkih svećenika. Slavlje Bračana uveličao je i mons. Juraj Batelja, veliki prijatelj našega otoka, poznat po istraživanju naših starokršćanskih lokaliteta i pustinjskih zajednica. Misi je među Božjim pukom bio i ministar uprave u Vladi RH dipl. iur. Lovro Kuščević, koji je i prošle godine nazočio susretu zagrebačkih Bračana. Bila je to prigoda da se naš ministar bračkih korijena susretne kratko s Bračanima i da se razmijeni po koja riječ u međusobnome susretu.
Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online
"Danas smo ovdje kao Bračani, kao ljudi s mora, ali smo ovdje i kao vjernici koji hode, odnosno nastoje hoditi Isusovim putem. Na tome putu često padamo, često zastajemo ili čak idemo u suprotnome smjeru", rekao je mladi brački svećenik iz Postira na službi u susjednoj župi u Pučišćima, uvodeći okupljene u euharistijsko slavlje. Na misi je pjevala klapa Petrada, klapa sastavljena od Bračana i onih koji su vezani uz otok. U svojoj propovijedi svećenik je potaknuo vjernike na rast i razvoj u vlastitome životu. "Pozvani smo gledati iskreno sebe i druge, mijenjati se kao osobe, kao pojedinci, ali i kao zajednica, kao narod rasti i razvijati", poručio je don Pavao.
Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online
Pred kraj slavlja brački dekan don Toni Plenković zahvalio je svećenicima na sudjelovanju u euharistijskome slavlju i pristiglim Bračanima. Upozorio je na nedostatan broj svećenika na otoku Braču i u biskupiji, zbog čega je, kako je rekao, vrlo teško pokrivati sve župe. Napomenuo je da je nedavno, 18. svibnja, preminuo brački svećenik don Ivica Matulić koji je bio župnik u Pražnicama. Potaknuo ih je na molitvu za nova duhovna zvanja u Hvarskoj biskupiji. Druženje nazočnih nastavljeno je poslije mise u dvorani Rezidencije Družbe Isusove.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

Susret Bračana Zagreb slike otok Brač Online

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (26) Bobovisca-na-moru (25) Bol (401) Dol (106) Donji-Humac (50) Dracevica (38) Gornji-Humac (56) Lozisca (71) Milna (166) Mirca (52) Murvica (26) Nerezisca (188) Novo-Selo (32) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (423) Povlja (75) Praznica (42) Pucisca (174) Selca (153) Skrip (67) Splitska (73) Sumartin (87) Supetar (415) Sutivan (212)

Brački web

otok Brač Online slike otok Brač Online slike braconline.com.hr otok Brač Online slike otok-brac.info otok Brač Online slike otokbrac.com otok Brač Online slike otokbrac.eu otok Brač Online slike moj-otok.com otok Brač Online slike bracinfo.com otok Brač Online slike otok-brac.hr otok Brač Online slike visitbrac.com otok Brač Online slike zaklada-brac.hr otok Brač Online slike boljani.info otok Brač Online slike postira.hr otok Brač Online slike selca.hr otok Brač Online slike bol.hr otok Brač Online slike sutivan.hr otok Brač Online slike pucisca.hr otok Brač Online slike nerezisca.hr otok Brač Online slike opcina-postira.hr otok Brač Online slike opcinamilna.hr otok Brač Online slike visitsutivan.com otok Brač Online slike touristboard-selca.com otok Brač Online slike airport-brac.hr otok Brač Online slike otok Brač Online slike

Facebook Stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno