Root » , » Objavljeni statistički podaci za 2017. godinu iz župe u Selcima

Objavljeni statistički podaci za 2017. godinu iz župe u Selcima

Objavio: BracOnline | 27. 01. 2018.

statistički podaci župa Selca slike otok Brač Online
Župni ured Gospe Karmelske u Selcima objavio je svoje statističke podatke za 2017. godinu. Kraj Stare godine i početak Nove godine uvijek je bio prilika za osvrt na događanja kroz proteklu godinu, na zbrajanja i oduzimanja, na plus i minus. Po župama su se s pozornošću išćekivali izvještaji o broju rođenih / krštenih, vjenčanih, ali i preminulih. Statistički podaci iz selačke župe su, nažalost, prilično zabrinjavajući i oni govore u prilog minusa, u prilog smrti. Prema tim podacima, u protekloj 2017. godini, u toj je župi obavljeno 4 krštenja, 17 osoba je preminulo, a bila su održana svega 2 sakramenta vjenčanja.

Prvo krštenje djeteta, rođenoga 16. lipnja 2016., obavljeno je 11. veljače, a drugo, ujedno i posljednje u prošloj građanskoj godini 22. listopada, otprilike 5 mjeseci poslije rođenja. Prvo vjenčanje održano je 26. kolovoza, a ono drugo 16. rujna.

S podacima o umrlima stanje je vrlo nepovoljno. Naravno, stariji umiru, ali djeca se, i to je ono što zabrinjava, ne rađaju, pa možemo primijetiti kako je što se tiče prirodnoga kretanja stanovništva u Selcima prisutan prirodni pad. Evo kako je to bilo prema mjesecima: siječanj 1 osoba, veljača 2 osobe, ožujak 1 osoba, travanj 1 osoba, svibanj 1 osoba, lipanj 2 osobe, srpan 1, kolovoz 1, rujan 1 osoba, studeni 1 osoba i prosinac 5 osoba. Najmlađa je bila Leica Nižetić, preminula u 51. godini života 24. svibnja, a najstariji Ivan Bošković koji je umro 22. lipnja u 90. godini.

Zavirili smo malo i u podatke iz 2016. godine. Oni su što se tiče krštenja znatno povoljniji od podataka iz protekle godine. Tada je naime obavljeno 9 krštenja, 2 vjenčanja, dok je broj umrlih bio isti prošlogodišnjemu broju.

Podatke o krštenima, vjenčanima i umrlima potražit ćemo i u drugim bračkim župama. Sigurni smo da će vas objavljene brojke s našega otoka zanimati i da ćete ih rado pogledati na vašem portalu.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -