Home » , » Objavljeni statistički podaci za 2017. godinu iz župe u Selcima

Objavljeni statistički podaci za 2017. godinu iz župe u Selcima

Objavio: Brač Online | 27.1.18 |

statistički podaci župa Selca slike otok Brač Online
Župni ured Gospe Karmelske u Selcima objavio je svoje statističke podatke za 2017. godinu. Kraj Stare godine i početak Nove godine uvijek je bio prilika za osvrt na događanja kroz proteklu godinu, na zbrajanja i oduzimanja, na plus i minus. Po župama su se s pozornošću išćekivali izvještaji o broju rođenih / krštenih, vjenčanih, ali i preminulih. Statistički podaci iz selačke župe su, nažalost, prilično zabrinjavajući i oni govore u prilog minusa, u prilog smrti. Prema tim podacima, u protekloj 2017. godini, u toj je župi obavljeno 4 krštenja, 17 osoba je preminulo, a bila su održana svega 2 sakramenta vjenčanja.

Prvo krštenje djeteta, rođenoga 16. lipnja 2016., obavljeno je 11. veljače, a drugo, ujedno i posljednje u prošloj građanskoj godini 22. listopada, otprilike 5 mjeseci poslije rođenja. Prvo vjenčanje održano je 26. kolovoza, a ono drugo 16. rujna.

S podacima o umrlima stanje je vrlo nepovoljno. Naravno, stariji umiru, ali djeca se, i to je ono što zabrinjava, ne rađaju, pa možemo primijetiti kako je što se tiče prirodnoga kretanja stanovništva u Selcima prisutan prirodni pad. Evo kako je to bilo prema mjesecima: siječanj 1 osoba, veljača 2 osobe, ožujak 1 osoba, travanj 1 osoba, svibanj 1 osoba, lipanj 2 osobe, srpan 1, kolovoz 1, rujan 1 osoba, studeni 1 osoba i prosinac 5 osoba. Najmlađa je bila Leica Nižetić, preminula u 51. godini života 24. svibnja, a najstariji Ivan Bošković koji je umro 22. lipnja u 90. godini.

Zavirili smo malo i u podatke iz 2016. godine. Oni su što se tiče krštenja znatno povoljniji od podataka iz protekle godine. Tada je naime obavljeno 9 krštenja, 2 vjenčanja, dok je broj umrlih bio isti prošlogodišnjemu broju.

Podatke o krštenima, vjenčanima i umrlima potražit ćemo i u drugim bračkim župama. Sigurni smo da će vas objavljene brojke s našega otoka zanimati i da ćete ih rado pogledati na vašem portalu.

TEXT BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica