Home » » Preminuo svećenik don Ivica Matulić

Preminuo svećenik don Ivica Matulić

Objavio: Brač Online | 18.1.18 |

Nakon kratke i teške bolesti, u četvrtak 18. siječnja u Kliničkom bolničkom centru u Splitu preminuo je svećenik Hvarsko-bračko-viške biskupije don Ivica Matulić iz Postira. Don Ivica je završio na bolničkome liječenju početkom nove godine zbog moždanoga udara, i od tada sve do danas liječnici su se borili za njegov život, ali bez uspjeha. Preminuo je u 75. godini i u 50. godini svećeničke službe koju nije stigao proslaviti, a bolest ga je zadesila dok je obnašao službu župnika župe sv. Antuna opata u Pražnicama na rodnom otoku.

Svećenik don Ivica Matulić rođen je 10. svibnja 1943. godine u Postirima. Osnovno školovanje završio je u rodnim Postirima od 1949. do 1957. godine. Nadbiskupsku srednju školu za spremanje svećenika u Zadru pohađao je od 1957. do 1961., a zatim Visoku bogoslovnu školu u Đakovu od 1961. do 1967. godine. Posljednju godinu teološkoga studija završio je u Zadru 1968. godine. Sveti red đakonata podijelio mu je tadašnji hvarski biskup Celestin Bezmalinović u Velom Grablju na Hvaru 1968. godine, dok je sveti red prezbiterata, odnosno svećeništva primio 12. srpnja 1968. godine u Postirima.

Na početku je obavljao službu župnika u Brusju i Velom Grablju do 1978. godine te je neko vrijeme bio promotor za duhovna zvanja. U tijeku dugogodišnjega svećeničkoga rada posluživao je, između ostaloga, i iseljene Hrvate u austrijskome Gradišću u biskupiji Željezno. Po povratku od 1999. do 2000. godine obnašao je službu župnika u župama Ložišća i Bobovišća, a zatim četiri godine u župama Dol, Škrip i Splitska. Župnikom u Pražnicama imenovan je 2012. godine.

Hvarskome biskupu mons. Slobodanu Štambuku, njegovoj subraći svećenicima, vjernicima župa u kojima je posluživao te rodbini, prijateljima i znancima uredništvo portala upućuje izraze sućuti.

Termin oproštaja od bračkoga svećenika don Ivice Matulića objavit ćemo naknadno.

TEXT BY: Jadran Bašić

don Ivica Matulić Škrip slike otok Brač Online
Slika iz arhive: Svećenik don Ivica Matulić u Škripu, 2014. godine
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica