Root » » Preminuo svećenik don Ivica Matulić

Preminuo svećenik don Ivica Matulić

Objavio: BracOnline | 18. 01. 2018.

Nakon kratke i teške bolesti, u četvrtak 18. siječnja u Kliničkom bolničkom centru u Splitu preminuo je svećenik Hvarsko-bračko-viške biskupije don Ivica Matulić iz Postira. Don Ivica je završio na bolničkome liječenju početkom nove godine zbog moždanoga udara, i od tada sve do danas liječnici su se borili za njegov život, ali bez uspjeha. Preminuo je u 75. godini i u 50. godini svećeničke službe koju nije stigao proslaviti, a bolest ga je zadesila dok je obnašao službu župnika župe sv. Antuna opata u Pražnicama na rodnom otoku.

Svećenik don Ivica Matulić rođen je 10. svibnja 1943. godine u Postirima. Osnovno školovanje završio je u rodnim Postirima od 1949. do 1957. godine. Nadbiskupsku srednju školu za spremanje svećenika u Zadru pohađao je od 1957. do 1961., a zatim Visoku bogoslovnu školu u Đakovu od 1961. do 1967. godine. Posljednju godinu teološkoga studija završio je u Zadru 1968. godine. Sveti red đakonata podijelio mu je tadašnji hvarski biskup Celestin Bezmalinović u Velom Grablju na Hvaru 1968. godine, dok je sveti red prezbiterata, odnosno svećeništva primio 12. srpnja 1968. godine u Postirima.

Na početku je obavljao službu župnika u Brusju i Velom Grablju do 1978. godine te je neko vrijeme bio promotor za duhovna zvanja. U tijeku dugogodišnjega svećeničkoga rada posluživao je, između ostaloga, i iseljene Hrvate u austrijskome Gradišću u biskupiji Željezno. Po povratku od 1999. do 2000. godine obnašao je službu župnika u župama Ložišća i Bobovišća, a zatim četiri godine u župama Dol, Škrip i Splitska. Župnikom u Pražnicama imenovan je 2012. godine.

Hvarskome biskupu mons. Slobodanu Štambuku, njegovoj subraći svećenicima, vjernicima župa u kojima je posluživao te rodbini, prijateljima i znancima uredništvo portala upućuje izraze sućuti.

Termin oproštaja od bračkoga svećenika don Ivice Matulića objavit ćemo naknadno.

TEXT BY: Jadran Bašić

don Ivica Matulić Škrip slike otok Brač Online
Slika iz arhive: Svećenik don Ivica Matulić u Škripu, 2014. godine

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -