Root » , » Općina Pučišća stipendira učenike Klesarske škole

Općina Pučišća stipendira učenike Klesarske škole

Objavio: BracOnline | 17. 01. 2018.

U širokoj lepezi ponuđenih vijesti na našemu portalu nismo baš često izvještavali i pratili rad ni općinskih ni lokalnih vlasti. Prostora za napredak ipak ima. Ako se već nismo uključivali u praćenje rada čelnih osoba i vijeća po našim općinama, vijest svakako zavrijeđuju one lokalne zajednice ili općine koje pomažu školovanje našim učenicima. Vrijedi istaknuti da određene lokalne zajednice, odnosno općine, redovito stipendiraju učenike i tako olakšavaju njihov ostanak na otoku, školovanje na otoku na kojemu žive i na kojemu je život ionako teži i zahtjevniji. No, stipendije pomažu i školama u njihovu opstanku, posebno kada je riječ o srednjim školama koje se muče s upisom učenika. Pohvale i onim općinama koje stipandiraju studente koji žele nastaviti svoje školovanje izvan svojega otoka.

Valja podsjetiti da na našemu otoku žive i djeluju tri srednjoškolske ustanove: u Bolu Srednja škola "Bol" koja nudi smjer Opća gimnazija i Turističko-hotelijerski komercijalist, zatim Srednja škola "Brač" u Supetru s Općom gimanzijom i nekoliko strukovnih usmjerenja te Srednja klesarska škola u Pučišćima, jedinstvena takva škola na ovim prostorima, koja nudi smjer četverogodišnjega i trogodišnjega obrazovanja za tehničara, odnosno klesara. Za odrasle Klesarska škola upisuje i program prekvalifikacija za program klesarski tehničar i klesar. Prema podacima iz godišnjega plana i programa rada, srednju Klesarsku školu ove godine pohađa 73 učenika, od kojih prostore učeničkoga doma koristi 49 učenika.

U ovoj vijesti spomenut ćemo da je Općina Pučišća u školskoj 2017./2018. godini objavila natječaj za stipendiranje učenika Klesarske škole u Pučišćima i krajem protekle godine donijela odluku o dodjeli stipendija učenicima tamošnje škole. Stipendiranje učenika odnosi se na polaznike četverogodišnjega programa, a stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna za tekuću školsku godinu. U odluci koju potpisuje načelnik Marino Kaštelan, općina Pučišća donijela je odluku o dodjeljivanju osam stipendija učenicima s prebivalištem na području Općine Pučišća, a koji su upisani u četverogodišnji program Klesarske škole za školsku godinu 2017./2018. Kako stoji u odluci, Općina će zaključiti ugovor o stipendiranju kojim se reguliraju međusobna prava i obveze.

Korisnicima stipendija, ali i ostalim učenicima, Srednje klesarske škole u Pučišćima želimo puno uspjeha u njihovu obrazovanju za željena zanimanja.

Rado ćemo u nadolazećim vijestima objaviti i podatke o stipendiranjima učenika u drugim bračkim općinama. Ako se ne jave općine, javit ćemo se mi. Nek se zna...

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski

Klesarska škola Pučišća, otok Brač slike

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -