Home » , » Općina Pučišća stipendira učenike Klesarske škole

Općina Pučišća stipendira učenike Klesarske škole

Objavio: Brač Online | 17.1.18 |

U širokoj lepezi ponuđenih vijesti na našemu portalu nismo baš često izvještavali i pratili rad ni općinskih ni lokalnih vlasti. Prostora za napredak ipak ima. Ako se već nismo uključivali u praćenje rada čelnih osoba i vijeća po našim općinama, vijest svakako zavrijeđuju one lokalne zajednice ili općine koje pomažu školovanje našim učenicima. Vrijedi istaknuti da određene lokalne zajednice, odnosno općine, redovito stipendiraju učenike i tako olakšavaju njihov ostanak na otoku, školovanje na otoku na kojemu žive i na kojemu je život ionako teži i zahtjevniji. No, stipendije pomažu i školama u njihovu opstanku, posebno kada je riječ o srednjim školama koje se muče s upisom učenika. Pohvale i onim općinama koje stipandiraju studente koji žele nastaviti svoje školovanje izvan svojega otoka.

Valja podsjetiti da na našemu otoku žive i djeluju tri srednjoškolske ustanove: u Bolu Srednja škola "Bol" koja nudi smjer Opća gimnazija i Turističko-hotelijerski komercijalist, zatim Srednja škola "Brač" u Supetru s Općom gimanzijom i nekoliko strukovnih usmjerenja te Srednja klesarska škola u Pučišćima, jedinstvena takva škola na ovim prostorima, koja nudi smjer četverogodišnjega i trogodišnjega obrazovanja za tehničara, odnosno klesara. Za odrasle Klesarska škola upisuje i program prekvalifikacija za program klesarski tehničar i klesar. Prema podacima iz godišnjega plana i programa rada, srednju Klesarsku školu ove godine pohađa 73 učenika, od kojih prostore učeničkoga doma koristi 49 učenika.

U ovoj vijesti spomenut ćemo da je Općina Pučišća u školskoj 2017./2018. godini objavila natječaj za stipendiranje učenika Klesarske škole u Pučišćima i krajem protekle godine donijela odluku o dodjeli stipendija učenicima tamošnje škole. Stipendiranje učenika odnosi se na polaznike četverogodišnjega programa, a stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna za tekuću školsku godinu. U odluci koju potpisuje načelnik Marino Kaštelan, općina Pučišća donijela je odluku o dodjeljivanju osam stipendija učenicima s prebivalištem na području Općine Pučišća, a koji su upisani u četverogodišnji program Klesarske škole za školsku godinu 2017./2018. Kako stoji u odluci, Općina će zaključiti ugovor o stipendiranju kojim se reguliraju međusobna prava i obveze.

Korisnicima stipendija, ali i ostalim učenicima, Srednje klesarske škole u Pučišćima želimo puno uspjeha u njihovu obrazovanju za željena zanimanja.

Rado ćemo u nadolazećim vijestima objaviti i podatke o stipendiranjima učenika u drugim bračkim općinama. Ako se ne jave općine, javit ćemo se mi. Nek se zna...

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski

Klesarska škola Pučišća, otok Brač slike
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica