Home » , , , » Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća

Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća

Objavio: Brač Online | 26.1.18 |

Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća slike otok Brač Online
Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, po 13. put, organizira manifestaciju Noć muzeja od 18h do 01h.

U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

U SUSRET NOĆI MUZEJA 2018
U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018., u petak 26.siječnja, koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport - brže, više, jače... / citius, altius, fortius...

Ove godine Muzej otoka u Škripu otvoren je samo za razgledavanje, dok se glavni program odvija u mjestu Nerežišća.

Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA na BRAČU - NEREŽIŠĆA
Uz drevni sportski poklič koji znači „Igraj!“ pozivamo vas na sudjelovanje u Noći muzeja posvećenoj tradicionalim igrama i sportovima našeg otoka, koja će se održati u staroj bračkoj metropoli – Nerežišćima. Posjetitelji će se na prigodnoj izložbi u Galeriji „Nerežišća“ upoznati sa sportskim aktivnostima koje su obogaćivale slobodno vrijeme naših predaka, a na Trgu sv. Petra moći će navijati za spretne igrače „baluna o’ ruke“. Odrasli natjecatelji će odmjeriti snage u sportskim i zabavnim disciplinama, najmlađi će se poigrati u toploj dvorani „Hrvatskog doma“, a svi zajedno gledat ćemo polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva. Za okrepu će se pobrinuti naše drage bračke kolačarice, Turistička zajednica Grada Supetra i Općina Nerežišća.

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (56) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (173) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (445) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno