Root » , , , » Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća

Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća

Objavio: BracOnline | 26. 01. 2018.

Noć Muzeja 2018., Škrip i Nerežišća slike otok Brač Online
Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, po 13. put, organizira manifestaciju Noć muzeja od 18h do 01h.

U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

U SUSRET NOĆI MUZEJA 2018
U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018., u petak 26.siječnja, koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport - brže, više, jače... / citius, altius, fortius...

Ove godine Muzej otoka u Škripu otvoren je samo za razgledavanje, dok se glavni program odvija u mjestu Nerežišća.

Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA na BRAČU - NEREŽIŠĆA
Uz drevni sportski poklič koji znači „Igraj!“ pozivamo vas na sudjelovanje u Noći muzeja posvećenoj tradicionalim igrama i sportovima našeg otoka, koja će se održati u staroj bračkoj metropoli – Nerežišćima. Posjetitelji će se na prigodnoj izložbi u Galeriji „Nerežišća“ upoznati sa sportskim aktivnostima koje su obogaćivale slobodno vrijeme naših predaka, a na Trgu sv. Petra moći će navijati za spretne igrače „baluna o’ ruke“. Odrasli natjecatelji će odmjeriti snage u sportskim i zabavnim disciplinama, najmlađi će se poigrati u toploj dvorani „Hrvatskog doma“, a svi zajedno gledat ćemo polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva. Za okrepu će se pobrinuti naše drage bračke kolačarice, Turistička zajednica Grada Supetra i Općina Nerežišća.

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -