Home » » Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Objavio: Brač Online | 3.1.18 |

Don Toni Aviani, novi đakon Hvarsko-bračko-viške biskupije, iz Staroga Grada na Hvaru ovih se dana nalazi na našemu otoku gdje pomaže svećenicima u blagoslovu obitelji u župama u kojima je to praksa. Prigoda je to vjernicima da upoznaju đakona sa susjednoga otoka u pripremi za svećenika, koji je prvi stupanj svetoga reda primio po rukama hvarsko-bračko-viškoga biskupa mons. Slobodana Štambuka na blagdan sv. Katarine, 25. studenog, protekle godine u hvarskoj katedrali.

Blagoslov obitelji duga je tradicija u mnogim župama našega otoka kada svećenici posjećuju obitelji po župama i mole s njima za mir i blagoslov u Novoj godini. Mnogi vjernici rado se žele susresti sa svojim župnikom u svojoj obitelji, a prigoda je to i za susret obitelji sa svećenikom, razmjenu po koje riječi te božićno i novogodišnje čestitanje.

U nekim župama praksa blagoslova obitelji za ovu je godinu završena, dok u župama s većim brojem obitelji ona još traje, ovisno o zahtjevnosti župe, u nekima i do svetkovine Tri kralja. Ove godine praksa blagoslova obitelji nije održana u župama sv. Ivana Krstitelja u Postirima i župi Očišćenja Blažene Djevice Marije u Dolu, ali je organizirana zajednička blagoslovna molitva za obitelji u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima.

Đakon Aviani stigao je na otok Brač na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, kada i započinje tradicionalni blagoslov obitelji blagoslovom vode koja će se koristiti za obilaska vjerničkih obitelji i onih koje zatraže molitvu svećenika. Đakon je prvo pohodio župu sv. Petra u Supetru gdje je pomogao supetarskom župniku i bračkom dekanu don Toniju Plenkoviću u blagoslovu obitelji, a ovih će dana pohoditi i župu sv. Jeronima u Pučišćima, gdje će moliti s tamošnjim obiteljima.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

don Toni Aviani slike otok Brač Online
Đakon don Toni Aviani u crkvi Sv. Jurja mučenika u Brusju na otoku Hvaru

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (56) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (173) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (444) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno