Root » » Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Objavio: BracOnline | 03. 01. 2018.

Don Toni Aviani, novi đakon Hvarsko-bračko-viške biskupije, iz Staroga Grada na Hvaru ovih se dana nalazi na našemu otoku gdje pomaže svećenicima u blagoslovu obitelji u župama u kojima je to praksa. Prigoda je to vjernicima da upoznaju đakona sa susjednoga otoka u pripremi za svećenika, koji je prvi stupanj svetoga reda primio po rukama hvarsko-bračko-viškoga biskupa mons. Slobodana Štambuka na blagdan sv. Katarine, 25. studenog, protekle godine u hvarskoj katedrali.

Blagoslov obitelji duga je tradicija u mnogim župama našega otoka kada svećenici posjećuju obitelji po župama i mole s njima za mir i blagoslov u Novoj godini. Mnogi vjernici rado se žele susresti sa svojim župnikom u svojoj obitelji, a prigoda je to i za susret obitelji sa svećenikom, razmjenu po koje riječi te božićno i novogodišnje čestitanje.

U nekim župama praksa blagoslova obitelji za ovu je godinu završena, dok u župama s većim brojem obitelji ona još traje, ovisno o zahtjevnosti župe, u nekima i do svetkovine Tri kralja. Ove godine praksa blagoslova obitelji nije održana u župama sv. Ivana Krstitelja u Postirima i župi Očišćenja Blažene Djevice Marije u Dolu, ali je organizirana zajednička blagoslovna molitva za obitelji u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima.

Đakon Aviani stigao je na otok Brač na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, kada i započinje tradicionalni blagoslov obitelji blagoslovom vode koja će se koristiti za obilaska vjerničkih obitelji i onih koje zatraže molitvu svećenika. Đakon je prvo pohodio župu sv. Petra u Supetru gdje je pomogao supetarskom župniku i bračkom dekanu don Toniju Plenkoviću u blagoslovu obitelji, a ovih će dana pohoditi i župu sv. Jeronima u Pučišćima, gdje će moliti s tamošnjim obiteljima.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

don Toni Aviani slike otok Brač Online
Đakon don Toni Aviani u crkvi Sv. Jurja mučenika u Brusju na otoku Hvaru

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -