Home » » Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Đakon Hvarske biskupije don Toni Aviani na otoku Braču

Objavio: BračOnline | 3.1.18 |

Don Toni Aviani, novi đakon Hvarsko-bračko-viške biskupije, iz Staroga Grada na Hvaru ovih se dana nalazi na našemu otoku gdje pomaže svećenicima u blagoslovu obitelji u župama u kojima je to praksa. Prigoda je to vjernicima da upoznaju đakona sa susjednoga otoka u pripremi za svećenika, koji je prvi stupanj svetoga reda primio po rukama hvarsko-bračko-viškoga biskupa mons. Slobodana Štambuka na blagdan sv. Katarine, 25. studenog, protekle godine u hvarskoj katedrali.

Blagoslov obitelji duga je tradicija u mnogim župama našega otoka kada svećenici posjećuju obitelji po župama i mole s njima za mir i blagoslov u Novoj godini. Mnogi vjernici rado se žele susresti sa svojim župnikom u svojoj obitelji, a prigoda je to i za susret obitelji sa svećenikom, razmjenu po koje riječi te božićno i novogodišnje čestitanje.

U nekim župama praksa blagoslova obitelji za ovu je godinu završena, dok u župama s većim brojem obitelji ona još traje, ovisno o zahtjevnosti župe, u nekima i do svetkovine Tri kralja. Ove godine praksa blagoslova obitelji nije održana u župama sv. Ivana Krstitelja u Postirima i župi Očišćenja Blažene Djevice Marije u Dolu, ali je organizirana zajednička blagoslovna molitva za obitelji u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Postirima.

Đakon Aviani stigao je na otok Brač na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, 26. prosinca, kada i započinje tradicionalni blagoslov obitelji blagoslovom vode koja će se koristiti za obilaska vjerničkih obitelji i onih koje zatraže molitvu svećenika. Đakon je prvo pohodio župu sv. Petra u Supetru gdje je pomogao supetarskom župniku i bračkom dekanu don Toniju Plenkoviću u blagoslovu obitelji, a ovih će dana pohoditi i župu sv. Jeronima u Pučišćima, gdje će moliti s tamošnjim obiteljima.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

don Toni Aviani slike otok Brač Online
Đakon don Toni Aviani u crkvi Sv. Jurja mučenika u Brusju na otoku Hvaru
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica