Root » » Jadrolinija slavi 70. rođendan

Jadrolinija slavi 70. rođendan

Objavio: BracOnline | 06. 12. 2017.

Jadrolinija slavi 70. rođendan slike otok Brač Online
20. siječnja 1947. godine u Rijeci, Jadrolinija je osnovana kao Jadranska linijska plovidba - nacionalni putnički brodar čiju su flotu tada činili brodovi Jadranske plovidbe, Dubrovačke plovidbe i Zetske plovidbe.

Jedna od najstarijih hrvatskih tvrtki koja se bavi pomorskim prijevozom danas slavi 70. godina svog postojanja. Prvo je počelo s malim brodovima i parobrodima koji su služili isključivo za prijevoz putnika, a nastavilo se s modernim i brzim promet trajektima te katamaranima koji su otvorili vrata ubrzanom razvoju turizma i gospodarstva te vratili bogatstvo, mladost i radost hrvatskim otocima. Kvalitetna prometna povezanost i sigurnost su temelj razvoja života na otocima, a upravo to i jest početna i najvažnija misija Jadrolinije, koja predstavlja perjanicu hrvatskog pomorstva. Trenutno održava 34 linije koje povezuju hrvatsko kopno s otocima te tri međunarodne linije.

Da je kompanija od iznimne važnosti za RH govori podatak kako Jadrolinija na svoje brodove može ukrcati gotovo 30 tisuća putnika istovremeno, što je ekvivalent jednog grada srednje veličine u Hrvatskoj.

Prošle godine Jadrolinija je zabilježila rekordan promet od 11,5 milijuna putnika i 2,8 milijuna vozila. Očekivani prihod iznosit će više od 850 milijuna kuna, a dobit bi trebala biti za 20% veća. U ovoj godini nastavljaju investirati u obnovu i rast flote te brojnim iskoracima u poboljšanju cjelokupne usluge.

Uživo iz riječke luke rođendansko slavlje: Jadrolinija slavi svoj 70-ti rođendan! VIDEO BY: RTL.

Najveći hrvatski putnički brodar danas ima flotu od 50 brodova - zapošljava 1700 radnika od kojih je 75 posto pomoraca. I nezamjenjiva je u životu otočana, ali i tijekom turističke sezone kada ima 600 polazaka dnevno!

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -