Root » , , » Boljani čestitali koncertom Na dobro nam Božić dojde

Boljani čestitali koncertom Na dobro nam Božić dojde

Objavio: BracOnline | 23. 12. 2017.

Božićni koncert Bol slike otok Brač Online Božićni koncert Bol slike otok Brač Online
Pod nazivom "Na dobro nam Božić dojde", Centar za kulturu općine Bol upriličio je i ove godine, u subotu 23. prosinca, u tamošnjoj crkvi Gospe Karmelske tradicionalni božićni koncert bolskih pjevača i glazbenih sastava. Uz mandolinski sastav "Partenca" nastupili su dječji zbor "Črčojak", ženska klapa "Užonca", muška "Braciera" i župni zbor. Glazbenim sastavima ravnali su prof. Srećko Damjanović i prof. Daniel Kelava, dok je župni zbor vodio maestro Vinko Karmelić uz pratnju Marine Lalić. Iznenađenje božićnoga koncerta bila je klapa "Veras" s mladim izvođačima, nastupivši pred Boljanima s bolskom i pražničkom kolendom.

Pozdravljajući bolske pjevače i sastave, dominikanac o. Ivo Plenković izrazio je radost što su se Boljani i ove godine okupili na koncertu na uočnicu Badnjaka. "Ako je Božić negdje lijepo predstavljen onda je to sigurno ovaj koncert u župnoj crkvi. Neka ovaj božićni koncert bude od srca k srcu", poručio je dominikanac, zaželjevši okupljenima ugodan Badnji dan i blagoslovljen Božić.

Na Badnjak, u nedjelju 24. prosinca, u Bolu će misa bdjenja biti slavljena u samostanskoj crkvi u 21 sat, dok će polnoćka započeti točno u ponoć u župnoj crkvi. Pučko obilježavanje Badnjaka upriličeno je u prijepodnevnim satima u prostoru Božićnoga grada na rivi gdje je Boljanima podijeljen bakalar.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -