Home » , , » Boljani čestitali koncertom Na dobro nam Božić dojde

Boljani čestitali koncertom Na dobro nam Božić dojde

Objavio: Brač Online | 23.12.17 |

Božićni koncert Bol slike otok Brač Online Božićni koncert Bol slike otok Brač Online
Pod nazivom "Na dobro nam Božić dojde", Centar za kulturu općine Bol upriličio je i ove godine, u subotu 23. prosinca, u tamošnjoj crkvi Gospe Karmelske tradicionalni božićni koncert bolskih pjevača i glazbenih sastava. Uz mandolinski sastav "Partenca" nastupili su dječji zbor "Črčojak", ženska klapa "Užonca", muška "Braciera" i župni zbor. Glazbenim sastavima ravnali su prof. Srećko Damjanović i prof. Daniel Kelava, dok je župni zbor vodio maestro Vinko Karmelić uz pratnju Marine Lalić. Iznenađenje božićnoga koncerta bila je klapa "Veras" s mladim izvođačima, nastupivši pred Boljanima s bolskom i pražničkom kolendom.

Pozdravljajući bolske pjevače i sastave, dominikanac o. Ivo Plenković izrazio je radost što su se Boljani i ove godine okupili na koncertu na uočnicu Badnjaka. "Ako je Božić negdje lijepo predstavljen onda je to sigurno ovaj koncert u župnoj crkvi. Neka ovaj božićni koncert bude od srca k srcu", poručio je dominikanac, zaželjevši okupljenima ugodan Badnji dan i blagoslovljen Božić.

Na Badnjak, u nedjelju 24. prosinca, u Bolu će misa bdjenja biti slavljena u samostanskoj crkvi u 21 sat, dok će polnoćka započeti točno u ponoć u župnoj crkvi. Pučko obilježavanje Badnjaka upriličeno je u prijepodnevnim satima u prostoru Božićnoga grada na rivi gdje je Boljanima podijeljen bakalar.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica