Home » , » Supetar: Tribina Ne daj se, Cetino!

Supetar: Tribina Ne daj se, Cetino!

Objavio: Brač Online | 12.9.17 |

Tribina Ne daj se, Cetino Supetar slike otok Brač Online
Mislav Cvitković, mag. phys., doktorant fizike na Friedrich-Alexander Univeristät Erlangen-Nürnberg, te djelatnik Instituta Ruđer Bošković i Ante Janković, dipl. oecc., vlasnik tvrtke za rashladnu tehnologiju, pokretač peticije za zaustavljanje termoelektrane Peruća, članovi inicijative 'Ne daj se Cetino!', (i članovi Inicijative JAVNO JE DOBRO) održati će predavanje u Supetru u Gradskoj Vijećnici, u četvrtak, 14.09.2017 u 19 sati.

Tema ovog trećeg po redu predavanja u organizaciji inicijative JAVNO JE DOBRO, je izgradnja plinske termoelektrane Peruća, pored brane Peruća. Projekt termoelektrane dio je velikog projekta VisViva, kojeg razvija tvrtka MCC ekskluzivne nekretnine d.o.o., u vlasništvu Zorana Burića, muža ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović-Burić.

Struka i znanost su se već izjasnile da je termoelektrana Peruća ekološki pogubna jer će grijati Peruću i Cetinu i u nju ispuštati otrovne otpadne vode, a u zrak velike količine teških metala i otrova, čime će uništiti rijeku Cetinu i Cetinski kraj. Po njihovom mišljenju takva termoelektrana je energetski besmislena jer se takve elektrane zatvaraju u svijetu, zbog neisplativosti i zastarjele tehnologije obzirom da je cijena proizvodnje električne energije u njoj, veća od vrijednosti energije na tržištu, dok bi ova na Perući bila i strateški opasna jer će u koncesiju uzeti najveći bazen pitke vode u Hrvatskoj; Peruću i rijeku Cetinu.
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica