Root » , , » Postira: Ivona Biočić Mandić - izložba Četiri godišnja doba

Postira: Ivona Biočić Mandić - izložba Četiri godišnja doba

Objavio: BracOnline | 21. 07. 2017.

Ivone Biočić Mandić - izložba Četiri godišnja doba Postira slike otok Brač Online Ivone Biočić Mandić - izložba Četiri godišnja doba Postira slike otok Brač Online
Pod nazivom »Četiri godišnja doba« otvorena je u crkvici sv. Ante na obali u Postirima, u srijedu 19. srpnja, izložba dr. Ivone Biočić Mandić u kojoj prevladaju slike s motivima iz dalmatinskoga priobalja. Riječ je o velikomu opusu svestrane umjetnice, kiparice, slikarice, redateljice i likovne pedagogice predstavljenomu u sklopu kulturne manifestacije "Postirsko lito 2017." Osim slika izložila je i dvije skulpture, među kojima i rozetu Odrazi, napravljenu u inoxu, odnosno crtežu prenesenu u punu plastiku koji najbolje ukazuje na isprepletenost autoričina stila. Izložbu, posvećenu roditeljima, otvorila je kustosica iz Muzeja grada Šibenika Anita Travčić.

"'Četiri godišnja doba' svojevrsni je slikarski rakurs akademske kiparice. More, šuma, polje i obala; marina, panorama i veduta grada, proljetni, jesenski, zimski, jutarnji, sutonski i noćni krajolik. Sve spomenuto nimalo ne zaostaje za njezinim kiparskim radom. Po uzoru na slikare s početka 20. stoljeća autorica platna ispunjava koloristički ekspresivnim motivima dalmatinskoga priobalja", stoji u predgovoru kataloga koji potpisuje kustosica Travčić.

Autorica izložbe, rođena 1970. godine u Splitu, završila je smjer klesarskoga dizajnera u Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Kiparstvo je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stipe Sikirice. Doktorirala je na istoj Akademiji 2014. g. s disertacijom na temu »Likovno djelo u percepciji slijepih osoba«. Zaposlena je u Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu. Suradnica je i na Akademiji likovnih umjetnosti u obrazovanju studenata nastavničkoga odsjeka. Dr. Biočić Mandić bavi se dizajnom, performansima, videom i filmom. Izlagala je na dvanaest samostalnih i više od pedeset skupnih izložaba. Dobitnica je nagrada.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Ivone Biočić Mandić - izložba Četiri godišnja doba Postira slike otok Brač Online

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -