Home » , , » Otvorena izložba slika Otočki zapisi Ive Kličinovića

Otvorena izložba slika Otočki zapisi Ive Kličinovića

Objavio: Brač Online | 23.7.17 |

Ivo Kličinović izložba Postira slike otok Brač Online Ivo Kličinović izložba Postira slike otok Brač Online
"Nemoguće je ostati netaknut svim onim mirisnim ljepotama i drevnom svjetlošću otoka, onim čudesnim mijenama mora, zelenila i neba, koje osiguravaju da naizgled monotoni otočki dani budu jedinstvena i neponovljiva iskustva. Ne postoje dva ista dana, upravo onako kao što ne postoje ni dva ista čovjeka. Roditi se i živjeti na otoku, već je pola puta da se postane slikar, pjesnik, kipar ili glazbenik", zapisao je akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović u katalogu izložbe slika Ive Kličinovića koja je s nazivom "Otočki zapisi" otvorena 23. srpnja u Postirima.

U nazočnosti autorove rodbine, prijatelja i brojnih posjetitelja izložbu je kod turističke zajednice otvorio akademski kipar Emil Trutanić, u sklopu kulturne manifestacije "Postirsko lito 2017." Autor izložbe posjetiteljima se predstavio mediteranskim motivima u kojima prevladavaju slike s prikazima otoka, mora, brodova i starih kuća, a jedna prikazuje i pješčanu uvalu Lovrečinu s ranokršćanskom bazilikom sv. Lovre. Crteži su nastali u razdoblju od protekle izložbe "Otok na otoku" iz 2016. godine, i to u tehnikama ulje i akril, neke u pastelu i jedna s olovkom.

"Dovoljno je imati nešto malo osjećajnosti pa da se ta dražest koja nas okružuje pokuša zabilježiti, zaustaviti i pretvoriti u sliku, skulpturu ili pjesmu, u nešto trajno i neprolazno, nešto u čemu ćemo uvijek moći uživati. Nema nikakve sumnje da će se njegovi slikarski zaveslaji i dalje nastaviti. Jer slikanje je poput plovidbe. I slikati i ploviti se mora", istaknuo je Peruzović. Autor izložbe rođen je 1972. godine u Splitu. U proteklih pet godina počinje se baviti slikarstvom. Proučava različite tehnike slikanja, a posebno tehniku akril. Na njegovo slikarstvo najveći utjecaj imaju impresionisti, a posebnu inspiraciju mu, kako je istaknuo na otvorenju izložbe, daju njegova supruga Marijana i dvoje djece. Nagrađen je i kao sudionik "Kaštelanske štorije" 2017. godine sa slikom Kaštel Gomilica u tehnici ulje na platnu. Student je 3. godine likovne akademije Arthouse – College for Visual Arts u Ljubljani.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Ivo Kličinović izložba Postira slike otok Brač Online Ivo Kličinović izložba Postira slike otok Brač Online

Oznake mjesta

Bobovisca (27) Bobovisca-na-moru (27) Bol (448) Dol (112) Donji-Humac (56) Dracevica (49) Gornji-Humac (63) Lozisca (74) Milna (188) Mirca (56) Murvica (26) Nerezisca (207) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (442) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (189) Selca (173) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (445) Sutivan (222)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno