Root » , » Nadbiskup iz Praga kardinal Dominik Duka na kratkom odmoru u Bolu

Nadbiskup iz Praga kardinal Dominik Duka na kratkom odmoru u Bolu

Objavio: BracOnline | 17. 07. 2017.

Praga kardinal Dominik Duka Bol slike otok Brač Online Praga kardinal Dominik Duka Bol slike otok Brač Online
Praški nadbiskup kardinal mons. Dominik Duka boravio je nekoliko dana u Bolu na Braču gdje se nalazio na kratkome odmoru u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne. Nadbiskup Duka ujedno je i dominikanac koji je 1972. godine položio vječne zavjete. Godine 2010. papa Benedikt XVI. imenovao ga je nadbiskupom Praške nadbiskupije, a 2012. godine u Rimu je dobio naslov kardinala – svećenika. Svoj kratki boravak u Bolu iskoristio je i za susret s tamošnjom zajednicom dominikanaca koja vodi pastoralnu skrb u bolskoj župi Gospe Karmelske.

Kardinal Duka napustio je Bol u ponedjeljak 17. srpnja te se u pratnji hvarsko-bračko-viškoga biskupa mons. Slobodana Štambuka uputio na otok Vis gdje je 18. srpnja slavio misu u crkvi Gospe Gusarice u Komiži te blagoslovio kip sv. Ivana Nepomuka, dar Svetoivanjske udruge iz Praga. Tako je Komiža uz sv. Nikolu, zaštitnika grada, i sv. Franju Paulskoga dobila i trećega zaštitnika putnika i pomoraca čiji će kip nakon privremenoga boravka kod komiške Komune biti postavljen u blizini crkve Gospe Gusarice.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -