Home » , » Nadbiskup iz Praga kardinal Dominik Duka na kratkom odmoru u Bolu

Nadbiskup iz Praga kardinal Dominik Duka na kratkom odmoru u Bolu

Objavio: BračOnline | 17.7.17 |

Praga kardinal Dominik Duka Bol slike otok Brač Online Praga kardinal Dominik Duka Bol slike otok Brač Online
Praški nadbiskup kardinal mons. Dominik Duka boravio je nekoliko dana u Bolu na Braču gdje se nalazio na kratkome odmoru u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne. Nadbiskup Duka ujedno je i dominikanac koji je 1972. godine položio vječne zavjete. Godine 2010. papa Benedikt XVI. imenovao ga je nadbiskupom Praške nadbiskupije, a 2012. godine u Rimu je dobio naslov kardinala – svećenika. Svoj kratki boravak u Bolu iskoristio je i za susret s tamošnjom zajednicom dominikanaca koja vodi pastoralnu skrb u bolskoj župi Gospe Karmelske.

Kardinal Duka napustio je Bol u ponedjeljak 17. srpnja te se u pratnji hvarsko-bračko-viškoga biskupa mons. Slobodana Štambuka uputio na otok Vis gdje je 18. srpnja slavio misu u crkvi Gospe Gusarice u Komiži te blagoslovio kip sv. Ivana Nepomuka, dar Svetoivanjske udruge iz Praga. Tako je Komiža uz sv. Nikolu, zaštitnika grada, i sv. Franju Paulskoga dobila i trećega zaštitnika putnika i pomoraca čiji će kip nakon privremenoga boravka kod komiške Komune biti postavljen u blizini crkve Gospe Gusarice.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica