Root » , , » Lokalizirana 2 požara u Selcima

Lokalizirana 2 požara u Selcima

Objavio: BracOnline | 11. 07. 2017.

požari Selca slike otok Brač Online
Oko 40 hektara trave, makije, borove šume, niskog raslinja i maslinika izgorjelo je u ponedeljak (10.07.2017.god.) u dva požara koji su buknuli u Selcima na Braču.

Prvi požar je izbio oko 13:40 koji je ubrzo ugašen. Izgorjelo je 800 m2 hektara trave, makije, a zahvatio je i visoku krošnju jednog bora. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca DVD Selca s 3 vozila.

Drugi požar je izbio u 14:20 sati, udaljenosti 100 metara zračne linije od prvog požara, koji je nošem jakim vjetrom zahvatio gustu borovu šumu, a širio se na teško nepristupačanom terenu. Požar se u trenutku približio dvijema obiteljskim kućama, koje su velikim naporima vatrogasaca obranjene.

Izvor: Vatrogasci-Selca Facebook stranica

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -