Root » , , » Koncert Ansambl Illyrica u Splitskoj

Koncert Ansambl Illyrica u Splitskoj

Objavio: BracOnline | 31. 07. 2017.

Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online
U sklopu Međunarodne ljetne glazbene škole »Uzmah« u crkvi Uznesenja Marijina u Splitskoj održan je 30. srpnja koncert ansambla "Illyrica" na kojemu su nastupili Nika Bauman s flautom, Marko Ferlan s gitarom i Iva Casian Lakoš na violončelu. Ansambl "Illyrica", glazbeni trio mladih glazbenika koji su svoje umjetničko usavršavanje ostvarili na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi, nastupio je pred okupljenom publikom s djelima C. Ph. E. Bacha, I. Albéniza, zatim D. Bogdanovića, M. Ravela, H. Villa Lobosa, L. Janjanina i A. Piazzollija, a posjetitelje su na kraju počastili i izvedbom "Vilo moja" našega proslavljenoga tenora Vinka Coce. Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, zatim Splitsko-dalmatinske županije i Centra za kulturu Brač. Glazbenom nastupu u Splitskoj prethodila je 29. srpnja i Ponoćna serenada na balkonu kuće Vladimira Nazora u Bobovišćima n/M gdje je taj pjesnik pronalazio nadahnuća za svoje stvaralaštvo.

Međunarodna ljetna glazbena škola jedna je od najvećih kulturno–edukativnih manifestacija u Hrvatskoj čiji profesori i polaznici već trideset godina pridonose razmjeni kultura i ideja, dolazeći sa svih strana svijeta, od Amerike do Japana. Održavajući koncerte u kulturno-povijesnim spomenicima, poput crkve sv. Ivana i Pavla u Ložišćima, zatim kuće pjesnika Vladimira Nazora u Bobovišćima na moru, preko crkve Gospe od Blagovijesti u Milni do jedinstvene crkve u Splitskoj, članovi te škole nastoje očuvati kulturnu baštinu otoka i promovirati ga po svijetu.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -