Home » , , » Koncert Ansambl Illyrica u Splitskoj

Koncert Ansambl Illyrica u Splitskoj

Objavio: BračOnline | 31.7.17 |

Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online
U sklopu Međunarodne ljetne glazbene škole »Uzmah« u crkvi Uznesenja Marijina u Splitskoj održan je 30. srpnja koncert ansambla "Illyrica" na kojemu su nastupili Nika Bauman s flautom, Marko Ferlan s gitarom i Iva Casian Lakoš na violončelu. Ansambl "Illyrica", glazbeni trio mladih glazbenika koji su svoje umjetničko usavršavanje ostvarili na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi, nastupio je pred okupljenom publikom s djelima C. Ph. E. Bacha, I. Albéniza, zatim D. Bogdanovića, M. Ravela, H. Villa Lobosa, L. Janjanina i A. Piazzollija, a posjetitelje su na kraju počastili i izvedbom "Vilo moja" našega proslavljenoga tenora Vinka Coce. Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, zatim Splitsko-dalmatinske županije i Centra za kulturu Brač. Glazbenom nastupu u Splitskoj prethodila je 29. srpnja i Ponoćna serenada na balkonu kuće Vladimira Nazora u Bobovišćima n/M gdje je taj pjesnik pronalazio nadahnuća za svoje stvaralaštvo.

Međunarodna ljetna glazbena škola jedna je od najvećih kulturno–edukativnih manifestacija u Hrvatskoj čiji profesori i polaznici već trideset godina pridonose razmjeni kultura i ideja, dolazeći sa svih strana svijeta, od Amerike do Japana. Održavajući koncerte u kulturno-povijesnim spomenicima, poput crkve sv. Ivana i Pavla u Ložišćima, zatim kuće pjesnika Vladimira Nazora u Bobovišćima na moru, preko crkve Gospe od Blagovijesti u Milni do jedinstvene crkve u Splitskoj, članovi te škole nastoje očuvati kulturnu baštinu otoka i promovirati ga po svijetu.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Koncert Ansambl Illyrica, Splitska slike otok Brač Online
Podjelite na:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica